Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Seminerlerle Anadolu'ya Açılıyor

İki yılı aşkın süredir yürüttüğü bilgilendirme kampanyası kapsamında bu yılki hedefini büyük şehirleri aşarak Anadolu’ya ulaşmak olarak belirleyen XPS Derneği, Konya ve Gaziantep İl Özel İdareleri bünyesinde gerçekleştirdiği seminerlerle bu kurumların teknik personeline ve Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası’na ısı yalıtımı ve XPS ürünlerle ilgili

yapi.com.tr
XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Seminerlerle Anadolu'ya Açılıyor

ki yılı aşkın süredir yürüttüğü bilgilendirme kampanyası kapsamında bu yılki hedefini büyük şehirleri aşarak Anadolu’ya ulaşmak olarak belirleyen XPS Derneği, Konya ve Gaziantep İl Özel İdareleri bünyesinde gerçekleştirdiği seminerlerle bu kurumların teknik personeline ve Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası’na ısı yalıtımı ve XPS ürünlerle ilgili bilgi akışı sağladı.

XPS Derneği, 22 Mayıs Cuma günü, Konya İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Dairesi bünyesindeki teknik personele yönelik olarak düzenlediği semineri dernek üyelerinden Pakpen’in katkılarıyla gerçekleştirdi. Diğer seminerler ise 3 Haziran Çarşamba günü Gaziantep İl Özel İdaresi Yapı İşleri Kontrol Müdürlüğü’nde inşaat grubu teknik personeli ve Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası için yapıldı. Yoğun ilgi gören 'Binalarda Enerji Verimliliği İçin Isı Yalıtımı ve XPS Ürünler İle Optimum Çözümler' konulu seminerlerde, XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz sunum yaptı. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası’ndaki seminerin ardından ise derneğin üyelerinden Eryap’ın katkılarıyla keyifli bir kokteyl verildi.

Yılmaz sunumunda, binalarda ısı yalıtımı ve bu konudaki mevzuatlar, TS 825 Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği’nin revizyonu, bu revizyonun ısı yalıtımı projelerine yansıması ve yönetmeliğe göre ekstrude polistren kullanımının zorunlu olduğu detaylar hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz, genel olarak pazardaki ısı yalıtımı malzemeleri ve özellikleri, XPS ısı yalıtımı levhalarının özellikleri ve uygulama esasları ile XPS ürünlerin Türkiye’de ve dünyada kullanımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi ve bu konularla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

XPS levhaların yer aldığı paket sistemlerin önemli avantajlar yarattığını belirten Yılmaz, özellikle mantolama uygulamalarında dış iklim koşullarına dayanıklı, birbiri ile uyumlu malzemelerin kullanıldığı paket sistemlerin, zaman içinde ısı yalıtım performansını kaybetmediğini söyledi. Isı yalıtımı amacı ile mantolama yaptırırken, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen son teknoloji ürünü XPS ısı yalıtım levhaları, paket sistemler halinde uygulanırsa bina ömrü boyunca performansını koruyarak tasarrufa imkân sağlıyor. Bina dışında sıva çatlağı gibi oluşumları, bina içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelleyerek, binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor.

Isı yalıtımı uygulamaları konusunda ayrıntılı bilgi almak için, www.xpsturkiye.org internet adresinden ve 0216 415 68 94 numaralı telefondan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’ne ulaşmanız yeterli.

http://www.yapi.com.tr/haberler/xps-isi-yalitimi-sanayicileri-seminerlerle-anadoluya-aciliyor_69682.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!