Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancı Tedirgin Ancak Türkiye'ye Güven Sürüyor

Deloitte Türkiye'nin 2008 İkinci Yarıyıl Girişim Sermayesi Güven Araştırması sonuçlarına göre, yatırımcı ve fon yöneticilerinin yüzde 75'i, 2008'in ikinci yarısında ekonomik ortamın bozulmaya devam edeceğini düşünüyor. Bu oran, yılın ilk yarısı için yüzde 55 olarak gerçekleşmişti. Araştırmaya katılanların yüzde 25'lik kısmı ise mevcut ekonomik

Hürriyet Gazetesi
Yabancı Tedirgin Ancak Türkiye'ye Güven Sürüyor

Deloitte Türkiye'nin 2008 İkinci Yarıyıl Girişim Sermayesi Güven Araştırması sonuçlarına göre, yatırımcı ve fon yöneticilerinin yüzde 75'i, 2008'in ikinci yarısında ekonomik ortamın bozulmaya devam edeceğini düşünüyor. Bu oran, yılın ilk yarısı için yüzde 55 olarak gerçekleşmişti. Araştırmaya katılanların yüzde 25'lik kısmı ise mevcut ekonomik ortamın değişmeyeceği görüşünde. Katılımcıların yarısı, Türk şirketlerine yaptıkları yatırımların yılın ikinci yarısında 100 milyon doları aşmasını bekliyor. Deloitte Türkiye'nin araştırmasına katılan yatırımcıların, yüzde 92'si kendilerini yılın ikinci yarısında "net alıcı" olarak konumlandırırken, yüzde 83'ünün de Türkiye'den ayrılmak gibi bir planı bulunmuyor.

Borç finansmanı zorlaşacak

Araştırmaya göre, yatırımcıların yüzde 58'i borç finansmanının zorlaşacağını, yüzde 8'i bu konuda bir iyileşme olmasını öngörüyor. Katılımcıların yüzde 58'i de yılın ikinci yarısında yatırım için yeni kaynaklar bulunmasında sıkıntı yaşanacağını tahmin ediyor. Yatırımcıların yüzde 33'ü, yatırım yapılan şirketlerin finansal performanslarında 2008'in ikinci yarısında gelişme bekliyor. Bu oran, bir önceki araştırmada yüzde 9'da kalmıştı. İşlem hacminde azalma bekleyenlerin oranı ise bir önceki rapora göre yüzde 20 düşerek yüzde 25'e geriledi. İşlem hacminde artış bekleyenlerin oranı da yüzde 18'den yüzde 25'e çıktı.

Bu arada Deloitte Türkiye'nin sorularını yanıtlayan katılımcıların yüzde 50'lik kısmı ise önümüzdeki 12 ayda Türkiye'ye ayrılan yatırım fonlarında az miktarda artış olacağını, yüzde 25'i ise önemli miktarda artış gerçekleşeceğini belirtti.

Güven devam ediyor

Deloitte Türkiye Kurumsal Finansman Sorumlu Ortağı Anthony Wilson, küresel ekonomik koşullardaki bozulmayla birlikte, Türkiye'de yaşanan son siyasi ve ekonomik gelişmelerin istikrarı olumsuz etkilediğini söyledi. Ekonomik göstergelerin kötüleşmeye başladığını belirten Wilson, "Girişim sermayesinin ikinci yarı yıl için tedirgin ve endişeli olduğunu görüyoruz. Ancak araştırmada uzun vadeli güvenin devam ettiğini gösteren son derece olumlu sinyaller var. Yatırımcılar kötüleşen ekonomik koşullardan uzun vadeli fırsatlar yaratmaya çalışıyor. Bu da Türkiye'nin kısa vadedeki ekonomik zorlukları aşacağına duyulan inancı gösteriyor" dedi. Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan Deloitte, 140'tan fazla ülkede, 165 bin personeli ile faaliyet gösteriyor. 2007'de dünya çapındaki cirosu 23.1 milyar dolar düzeyinde olan şirketin, dünyanın en büyük şirketlerinin yarıdan fazlasına, ulusal teşebbüslere, kamu kurumlarına hizmet veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanci-tedirgin-ancak-turkiyeye-guven-suruyor_62819.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!