Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancı Yatırımcı, Türkiye'de 'Golf'ün Ardından 'Kayak' Alanlarını da İncelemeye Başladı

Türkiye, golf turizminin ardından şimdi de kayak sporuyla ilgilenen yabancıların ilgisini çekmeye başladı. Uzmanlar, kayak alanlarına yakın gayrimenkullerin uzun vadede çok büyük getiri potansiyeli olduğuna dikkat çekiyorlar.

Dünya Gazetesi



ürkiye, golf turizminin ardından şimdi de kayak sporuyla ilgilenen yabancıların ilgisini çekmeye başladı. Uzmanlar, kayak alanlarına yakın gayrimenkullerin uzun vadede çok büyük getiri potansiyeli olduğuna dikkat çekiyorlar.
İngilizler'e ülke dışında gayrimenkul alımı konularında danışmanlık hizmeti ve bilgi veren ShelterOffshore.com'un yöneticisi Rhiannon Williamson, Türkiye'de gayrimenkul olarak kayağa uygun sahaların 'olağanüstü fırsatlar' sunduğunu yazdı. Williamson, Türkiye'de hükümetin halen farklı alanlara odaklandığına dikkat çekerken, bu yatırımın ancak uzun vadede getiri sağlayabileceğini vurguladı.

Şu anda Türkiye'deki kayak merkezlerinin daha çok iç piyasaya hizmet verdiğine değinen Williamson, bu merkezlerin zamanla yabancıların da ilgisini çekecek büyük potansiyel taşıdığının altını çizdi. Williamson, Türk kayak merkezlerinin yabancıları da çeker hale gelmesinin büyümekte olan turizm pazarına yeni bir ivme kazandıracağına işaret etti.

Bu alanlar arasında İstanbul'a bir buçuk saat mesafedeki Uludağ'ın da bulunduğunu belirten İngiliz gayrimenkul uzmanı, arazi sahiplerine 'eğer yüksek kar elde etmek istiyorlarsa, bu varlıklarını birkaç yıl daha ellerinde tutmalarını' tavsiye etti.

4 mevsimin yaşanabildiği Türkiye, yabancı turizm yatırımcıları için çok cazip fırsatlar sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda golf turizmine yönelen yatırımcılar, başta Antalya ve Muğla olmak üzere güney sahillerinde çok sayıda golf sahası ve oteli inşa ettiler. Kayak ve kış turizmi de Uludağ, Kartalkaya, Palandöken ve Davraz gibi merkezlerle yatırımcıları cezbetmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Fransız bir şirket, Isparta'nın Davraz kayak merkezini işletmek için önanlaşma yapmıştı

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabanci-yatirimci-turkiyede-golfun-ardindan-kayak-alanlarini-da-incelemeye-basladi_59186.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!