Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yabancılara Mal Edinme Kolaylığı

Türkiye’de mülk edinmesi sınırlandırılan 14 ülke vatandaşına uygulanan ambargo, geçen ay İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun imzasıyla yayınlanan "gizli genelge" ile kaldırıldı. Genelge ile 14 ülke vatandaşının mülk edinmeleri için gereken "ikamet izni" kaldırıldı.

Hürriyet Gazetesi



b>Türkiye’de mülk edinmesi sınırlandırılan 14 ülke vatandaşına uygulanan ambargo, geçen ay İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun imzasıyla yayınlanan "gizli genelge" ile kaldırıldı. Genelge ile 14 ülke vatandaşının mülk edinmeleri için gereken "ikamet izni" kaldırıldı.

1 Haziran 2006 tarihli genelge, Başbakanlık, Milli Güvenlik Kurulu, Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili bakanlıklara da gönderildi. İsrail, Rusya Federasyonu, Bosna Hersek, Hindistan, Mauritus, Mısır, Singapur, Togo, Endonezya, Kongo Cumhuriyeti, Şili, Filipinler, Tayland ve Özbekistan vatandaşlarının gayrimenkul edinmesindeki "ikamet izni" ön koşulu kaldırıldı.

Avrupa Birliği’ne üye ülkeler ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri A grubu ülkeler arasında yeralıyor. Bu ülkelerin dışındaki ülkeler B grubunda bulunuyorlar. AB ve OECD ülke vatandaşları ikamet izni almalarında herhangi bir sorun olmadığından taşınmaz mal edinmelerinde de bir sorun yaşanmıyor. Ancak yabancıların Türkiye’de taşınmaz mal edinmelerini düzenleyen 5444 sayılı Tapu Kanunu’nu ile karşılıklılık ilkesi gereği İsrail ve Rusya Federasyonu gibi ülkelerin vatandaşlarının mülk edinebilmesi için 6 aylık ikamet şartı aranıyordu.

Genelgeye göre bu yabancılara ikamet tezkeresinin verildiği tarihten itibaren üç aylık süre içinde gayrimenkul edinimi ile ilgili işlemleri tamamlamaları gerektiği hususunda bilgilendirilecek ve bu süre içinde tapu kayıtları istenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yabancilara-mal-edinme-kolayligi_47076.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!