Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yağmacı Değiliz

Habertürk gazetesinde dün ‘İstanbul 2010 Yağma Başkenti’ başlıklı haberde ‘yağmacı’ olarak suçlanan Beral Madra, Ayşe Böhürler, Orhan Pamuk, Türkiye Yazarlar Birliği, Kenan Işık ve Tayfun Talipoğlu’ndan sert açıklamalar geldi.

Milliyet Gazetesi
Yağmacı Değiliz

Habertürk gazetesinde dün ‘İstanbul 2010 Yağma Başkenti’ başlıklı haberde ‘yağmacı’ olarak suçlanan Beral Madra, Ayşe Böhürler, Orhan Pamuk, Türkiye Yazarlar Birliği, Kenan Işık ve Tayfun Talipoğlu’ndan sert açıklamalar geldi. Orhan Pamuk’un, son romanının adını taşıyan ‘Masumiyet Müzesi’ projesi için başvurduğu İstanbul 2010 Ajansı’ndan 754 bin 500 TL’lik bütçe çıktığının belirtildiği haberde, Beral Madra, ajansın Görsel Sanatlar Yönetmeni olarak tanıdığı isimlerin projelerine onay vermekle suçlandı. Kenan Işık’ın sunduğu söylenen ‘Hüsnü Aşk’ın Şehir Tiyatroları’nda oynandığı için reddedildiği belirtildi. ‘Yağmacı’ başlığıyla verilen isimler, haberde bilgi hataları ve eksikler olduğuna dikkat çekerek dava açmaya hazırlandıklarını vurguladılar.

Beral Madra: İftira, yalan  ve yanlış!

500 bin kişinin gezdiği Venedik Bienali’nde tanıtım için en az 100 bin euro gerekirken ben bunu 4 bin euro gibi komik bir harcama kalemiyle gerçekleştirdim. Söz konusu haberi yaptığım hizmetin karalanmaya çalışılması olarak görüyorum. Ajanstaki görevim görsel sanatlar alanındaki projeleri bulup çıkarmak, geliştirmek, projeleri değerlendirmek ve bütçelerine karar verecek olan yürütme kuruluna sunmak.  ‘İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor’ ile ‘Taşınabilir Sanat 2010’ ajansın kendi projeleridir. Beral Madra’dan kendi projesine onay denilmiş ki, bu bir kere iftira, yalan ve yanlış. Üstelik bir jüri sistemi yok.

Deniz Türkali: Atılan başlıkla içerik farklı

Başlıkla içerik arasında fark var. İçeriği yazılmış, başka biri başlık atmış gibi. Atıf Yılmaz Stüdyosu Projesi için İstanbul 2010’la anlaştık, 490 bin TL katkıda bulunacaklarına dair sözleşmeyi dün imzaladık. Bunun gizli saklı yönü yok. Bu projeyle, genç, yetenekli, merakı tükenmeyen sinemacılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kültür sanata yatırım yapmak yağmaysa, yaşasın yağma!

Av. Nazan Şenol (Masumiyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi): Teklif Pamuk’tan değil!

Orhan Pamuk’un kurucusu olduğu Masumiyet Vakfı’nın yürüttüğü ‘Masumiyet Müzesi Projesi’ne destek için başvuran taraf İstanbul 2010 Ajansı’dır. Orhan Pamuk herhangi bir talepte bulunmamıştır.Vakfımızın projesi tamamlandığında 1950’den 2000’e kadarki İstanbul kültürünün, günlük hayat eşyaları, fotoğraflar, filmler üzerinden şiirsel ve dokümanter bir temsili gerçekleştirilecektir. Ajans projeye 754 bin 500 TL meblağ ile katılımı kararlaştırmıştır. Bugüne kadar ajanstan bir ödeme alınmamıştır. Bu meblağ maksimum miktar olup protokoldeki harcamalar karşılığında ajanstan talep edilecektir.

Tayfun Talipoğlu: Buzdolabı teklifi mi sundum?

Bu projeyi Aile Planlaması Vakfı ile birlikte sunduk. Tek başıma yaptığım bir proje değil. Belgeselci ben olduğum için benim üzerimden gidiyor proje.  Projeyi onlar hazırladılar. Ben buzdolabı teklifi sunsam tamam, altında bir şey var desinler ama Türkiye’deki 3-5 belgeselciden biriyim. Böyle bir proje sunmamdan doğal bir şey yok. Gazeteye dava da açacağım. Projenin kabul edildiğini, 295 bin 970 TL ödenek çıktığını bile bilmiyordum ayrıca.

Kenan Işık: İkisi farklı  projelerdi!

Şeyh Galip’in ‘Hüsn-ü Aşk’ adlı dünya çapındaki mesnevisinden İstanbul’un çeşitli yerlerinde oynanacak geniş kapsamlı bir müzikli oyun düşüncem vardı. Dünyayı dolaşmak ve Şeyh Galip’i tanıtmak maksadıyla hareket etmiştim. Şehir Tiyatrosu’nda yaptığım ise ‘Hüsn-ü Aşk’tan esinlenerek kendi yazdığım bir oyundu. İkisi farklı projeler yani.

Ayşe Böhürler: Ben projeyi ortaklara devrettim

Tekzip yazısı yazdım. Hukuki yola başvuruyorum, gazeteyi dava edeceğim. ‘İstanbul’un Sırları’nı 4 yıl önce daha danışma kurulu üyesi değilken sunmuştum. İstanbul’un sır ve efsanelerini Batılı bir insanın gözüyle anlatan bir film projesiydi. Ondan sonraki sürecin içinde projenin ortakları vardı, ben danışma kurulu üyesi olduktan sonra bizimle toplantı yapıldı ben projenin yürütmesini yapmayacağım, devrediyorum dedim. Bütçesi 210 bin TL olarak belirtilen, sözleşmesi dahi yapılmamış, bir kuruş parası bile alınmamış bir projede ismim yağmacı olarak geçiyor.

2010 Ajansı: Bütçe 2 milyar lira değil

“Bütçemiz, iddia edildiği gibi 2 milyar TL değildir. Bugüne kadar gerçekleşen bütçemiz 151 milyon TL’dir, bunun da 93 milyon TL’sini kullandık. Başta akaryakıt olmak üzere kullanımımız için ayrıldığı iddia edilen paylar hiçbir zaman bize aktarılmadı. Bütçemiz ilgili bakanlıkların, İstanbul Ticaret ve Sanayi odalarının, İstanbul İl Özel İdaresi’nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin paylarından oluşuyor. Toplam bütçe talepleri 3 milyar TL’ye ulaşan 2090 projeyi değerlendirdik. Kabul ettiğimiz 421 adedinin toplam bütçesi ise yaklaşık 300 milyon TL.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yagmaci-degiliz_73582.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!