Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yahşibey Tasarım Çalışmaları"nın Ardından...

Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri (NSMH) ve Emre Senan Tasarım Vakfı (ESTV) tarafından 24. kez düzenlenen “Yahşibey Tasarım Çalışması” tamamlandı. Çalışmada, Nevzat Sayın’a Nur Çıkla ve Işıl Uysal yürütücü olarak eşlik etti. Her yıl NSMH’ya staj için başvuranlar arasından seçilen on öğrencinin katılmaya hak kazandığı 15 günlük yaz okulu, Yahşibey

yapi.com.tr
"Yahşibey Tasarım Çalışmaları"nın Ardından...

Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri (NSMH) ve Emre Senan Tasarım Vakfı (ESTV) tarafından 24. kez düzenlenen “Yahşibey Tasarım Çalışması” tamamlandı. Çalışmada, Nevzat Sayın’a Nur Çıkla ve Işıl Uysal yürütücü olarak eşlik etti. Her yıl NSMH’ya staj için başvuranlar arasından seçilen on öğrencinin katılmaya hak kazandığı 15 günlük yaz okulu, Yahşibey Köyü’nde konumlanan Emre Senan Tasarım Vakfı Proje Evi’nde gerçekleştiriliyor ve söz konusu stajın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

2-14 Ağustos 2010 tarihleri arasında düzenlenen “Yahşibey Tasarım Çalışması”nda bu sene de “gelenek”, “zanaat”, “yerellik”, “malzeme”, “mekan”, “müdahale”, “onarım”, “koruma”, “dönüştürme”, “yeniden yapım” gibi konu ve kavramlar sorgulandı; toplumsal, ekonomik ve idari bağlamda irdelendi. Katılımcıların köy ortamının ve köyde yaşayan kişilerin gereksinimleri, olanakları üzerinde düşündüğü, tartıştığı ve üretimde bulunduğu “24.Yahşibey Tasarım Çalışması” köyün içinde, köyden beslenen ancak ona dışarıdan göz atan bir etkinlik olarak kurgulandı. Köy muhtarı ve köy halkı ile yapılan görüşmeler sonucunda ise köyün ihtiyaçları doğrultusunda çalışıldı.



Projelere dair ilk maketlerin yapılmasının ardından, köydeki gerekli alanların ve evlerin rölöveleri alındı, projeye dair videolar üretildi. Kavramlar üzerine düşünme ve tartışma sürecinde beden-mekan ve zaman kavramları üzerine çeşitli okumalar gerçekleştirildi. Aigai ve Bergama’ya düzenlenen gezilerin ardından ise antik kentler konusu irdelendi. Tüm bu süreç köy muhtarının, köy halkının ve şehir dışından izleyicilerin de katıldığı bir sunumda sergilendi.


Derya Uzal - Secil Taşkoparan


Merve Harmancı - Burçin Fatma Tunç




Erkut Sancar

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/yahsibey-tasarim-calismalarinin-ardindan-_82260.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!