Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yale, Akıllı Telefonlardan Yönetilen Güvenlik Sistemleriyle IFA’da

Kilit çözümleri ve akıllı güvenlik sistemleri markası Yale, 6 - 11 Eylül 2019 tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen IFA 2019’a katılıyor.

yapi.com.tr
Yale, Akıllı Telefonlardan Yönetilen Güvenlik Sistemleriyle IFA’da

Yale, 6-11 Eylül 2019 tarihleri arasında Berlin’de düzenlenen IFA 2019’daki (Uluslararası Tüketici Elektroniği ve Teknolojileri Fuarı) standında ‘Smart Living’ konseptindeki yeni ürünlerini tanıtacak.

Yale Smart Living serisindeki ürünler, evde bağlantılı bir güvenlik sistemi oluşturup güvenliği tamamen akıllı telefondan kontrol etmeyi sağlayan çözümler sunuyor. Yale Türkiye Genel Müdürü Hasan Mavuş, eve girip çıkmak ve değerli eşyaları korumak için mobil teknolojinin kullanılmasının doğal bir gelişme olduğunu belirtiyor.

Tüketicilerin güvenli bir şekilde yapılması gereken bazı işlerinde uygulama tabanlı teknolojileri benimsediğine dikkat çeken Mavuş konuyla ilgili olarak, “2019 Global Dijital Raporu’na göre, Türkiye’de 76.34 milyon mobil abonelik bulunuyor. Mobil abonelikler yalnızca bir yılda üç milyon artış gösterdi. Artık akıllı telefonlarımızı kullanarak sigortamızı başlatıyor, uçuş biletlerimizi rezerve ediyor, hatta doktorumuza danışıyoruz. Bu durum akıllı ev güvenliği için de geçerli. Geçmişte güvenliği kontrol etmek için ayrı bir kilit, anahtar, izlenebilir alarm sistemi ve ayrı bir CCTV sistemi gerekirken şimdi tüm bu unsurlar birleştirildi ve ortaya akıllı bir cihazla tek noktadan kontrol edilebilen bağlantılı bir sistem çıktı. Kullanıcılar akıllı kapı kilitleri ve alarmlar ile iç mekan ve dış mekan kameralarını bir araya getirerek kendi ihtiyaçlarına uygun bir ekosistem oluşturabiliyor” dedi.

Mavuş sözlerine, "Akıllı evler artık daha çok gündeme geliyor ancak diğer yandan teknolojiye bağlı yaşam bazı kişiler için ürkütücü olabiliyor. Yale’in ev güvenliği cihazları serisi ise hem en gelişmiş korumayı sağlıyor hem de kullanıcıların mobil cihazların kontrolünü tamamen ele alarak her anlamda huzurlu olmalarına imkan tanıyor" diyerek devam etti.

Yale’in akıllı ve bağlantılı bir ev güvenliği sistemi oluşturmak için güvenilir iş ortaklarıyla bir araya gelerek güvenlik özelliklerini geliştiren ve çok daha olumlu bir kullanıcı deneyimi sunan avantajları sistemine ilave ettiğini vurgulayan Hasan Mavuş, “Örneğin akıllı sistem Yale Sync Smart ev alarmları serisiyle uyumlu Signify'ın Philips Hue akıllı ışıklarıyla entegre edildiğinde, ev ışıklarının rengini değiştirerek hırsızları caydırıyor ve ev sahiplerine evlerinin korunduğunu görsel olarak da belirtiyor” diye konuştu.  

Hasan Mavuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Akıllı ev piyasası günümüzde dikkat çekici bir artış gösteriyor. Araştırmalarımız, evlerin yüzde 61'inde en az bir akıllı ev aleti olduğunu gösteriyor. İnsanlar yalnızca kolaylık aramadıklarını, maddi tasarruf yapmalarına veya güvenliği artırmalarına yardımcı olacak cihazlar istediklerini belirtiyor. Buradaki önemli olan, mobil uygulamalarda bu özellikleri sunabilmek ve avantajların endişelerden daha ağır bastığını gösterebilmektir."

"Ev güvenliği daha akıllı hale geldikçe evimizin güvenliğini istediğimiz zaman, istediğimiz yerden, en güvendiğimiz cihaz olan akıllı telefonlarımız aracılığıyla koruyabileceğimiz, izleyebileceğimiz ve kontrol edebileceğimiz araçlara sahip olmalıyız. Gittikçe daha fazla tüketici, akıllı telefonlarını evlerini kontrol edebilecekleri bir ‘uzaktan kumanda’ gibi görmeye başladı. Araştırmamıza katılanların yüzde 46'sı evlerini akıllı cihazlarıyla kontrol edebilecekleri bir yer olarak gördüklerini belirtiyor.”

"Genellikle kullanıcılarda şunu görüyoruz: Ev güvenlik sistemlerinde mobil uygulamalara geçip bu uygulamaların sağladığı yüksek kontrol düzeyini ve kazandırdığı zamanı gördükten sonra, bunları kullanmadan nasıl yaşadıklarına gerçekten hayret ediyorlar."

http://www.yapi.com.tr/haberler/yale-akilli-telefonlardan-yonetilen-guvenlik-sistemleriyle-ifada_174746.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!