Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalıtım Yaptırarak Siz de Kendi Ekonomik Paketinizi Oluşturun

Konut piyasasındaki avantajlardan yararlanarak ev satın almak ya da kiralamak isteyenlere çağrıda bulunan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, satın alınacak ya da kiralanacak evlerin öncelikle ısı yalıtımlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

yapi.com.tr
Yalıtım Yaptırarak Siz de Kendi Ekonomik Paketinizi Oluşturun

Konut piyasasındaki avantajlardan yararlanarak ev satın almak ya da kiralamak isteyenlere çağrıda bulunan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, satın alınacak ya da kiralanacak evlerin öncelikle ısı yalıtımlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Isı yalıtımı, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre 2000 yılından bu yana zorunlu bir uygulama ve bu tarihten sonra inşa edilen binalar ısı yalıtımlı olarak projelendiriliyor. Ulu’nun evlerinde tadilat yapmayı düşünenlere tavsiyesi ise listelerinin en başına ısı yalıtımını yazmaları… Zaten Isı Yalıtımı Yönetmeliği’nin 1 Kasım 2008 tarihinde yürürlüğe giren revizyonu gereğince, mevcut eski binaların tadilatla yenilenen ve ilave edilen kısımları da artık enerji verimli olarak projelendirilmek zorunda… Ve artık enerjiyi verimli kullanmayan binalar, 600 TL ila 60 bin TL arasında değişen para cezalarını ödemek zorunda kalacak.

Isı yalıtımı amacıyla yapılan mantolama uygulamalarının çok soğuk ve yağışlı dönemlerde daha zor yapılabildiğini ifade eden Ulu, bahar aylarının uygulama için en uygun mevsim olduğunu söyledi. Tüketicilerin bu dönemi değerlendirebilmelerinde yalıtım sektörüne yönelik teşviklerin büyük etkisi olacağını vurgulayan Ulu, yalıtım ürünlerine KDV indirimi sağlanması ve düşük faizli, uzun vadeli yalıtım kredisi imkânı yaratılmasının hem tüketicilere hem de sektöre büyük avantajlar sunacağını açıkladı.

Ulu, bu dönemde ısı yalıtımı yaptıracak tüketicilerin, yaz aylarında klima kullanımından kaynaklanan elektrik faturalarını yarı yarıya düşürebileceğini belirtti. Isı yalıtımın gelecek kış döneminde de ısınma giderlerinde en az yüzde 50 tasarruf sağlayacağını hatırlatan Ulu, bu avantajları yakalamak için AB standartlarında kaliteli ürünlerin, yine standartlara uygun olarak eğitimli ustalar tarafından uygulanması gerekliliğine de dikkat çekti. Konut sahiplerinin yakıt masraflarını azaltmak ve daha konforlu yapılarda yaşamak adına kendi ekonomik paketlerini oluştururken dikkat etmesi gereken önemli noktalar var. Bu noktada, XPS levhaların yer aldığı paket sistemler önemli avantajlar yaratıyor. Özellikle mantolama uygulamalarında dış iklim koşullarına dayanıklı, birbiri ile uyumlu malzemelerin kullanıldığı paket sistemler, zaman içinde ısı yalıtım performansını kaybetmiyor. Isı yalıtımı amacı ile mantolama yaptırırken, uluslararası standartlara uygun olarak üretilen son teknoloji ürünü XPS ısı yalıtım levhaları, paket sistemler halinde uygulanırsa bina ömrü boyunca performansını koruyarak tasarrufa imkân sağlıyor. Bina dışında sıva çatlağı gibi oluşumları, bina içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelleyerek, binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor.

Isı yalıtımı uygulamaları konusunda ayrıntılı bilgi almak için, www.xpsturkiye.org internet adresinden ve 0216 415 68 94 numaralı telefondan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği’ne ulaşmanız yeterli.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/yalitim-yaptirarak-siz-de-kendi-ekonomik-paketinizi-olusturun_67892.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!