Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalıtımla 5 Milyar $ Tasarruf Mümkün!

Kış mevsiminin yaklaşması konut sahiplerini yalıtıma yöneltti. Uzmanlar, Türkiye'deki binalarda yapılacak yalıtımların yılda 5 milyar $'lık tasarruf sağlayacağını belirtiyor.

Sabah Emlak /Ebru Erdoğan
Yalıtımla 5 Milyar $ Tasarruf Mümkün!

rtarak devam eden küresel ısınmaya, yaklaşan kasım ayı ve kış mevsiminin de eklenmesi, konut sahiplerinin yalıtım konusundaki taleplerini arttırdı. Önemli oranda enerji tasarrufu da sağlayan ısı yalıtımıyla ilgili olarak uzmanlar, hava sıcaklığı 5 derecenin altına inmeden yapılması görüşünde birleşiyor. Binanın tasarım aşamasında ısı yalıtımının yapılması gerektiğinin altını çizen Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü Timur Diz, "Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte sorunun farkına varan konut sahipleri, yalıtıma olan talebi de arttırıyor. Özellikle bahar başı ve yaz sezonunda yapılmasını önerdiğimiz binaların mantolanması, küresel ısınmayla ısınan hava nedeniyle bu mevsimlerde de yoğun olarak yapılmaya başlandı" diye konuştu.

5.5 milyar dolarlık tasarruf

2003 yılında Türkiye'nin birincil enerji kaynakları üretimi, 23.8 milyon ton petrol eşdeğeri (TEP), genel enerji tüketimi ise, 83.8 milyon TEP olarak gerçekleşti. Genel enerji tüketiminde, yüzde 38 ile petrol en büyük payı alırken, bunu yüzde 27 ile kömür, yüzde 23 ile doğalgaz, geri kalan yüzde 12'lik bölümü ise hidrolik dahil olmak üzere, yenilenebilir enerji kaynakları izledi. Enerji talebinin yüzde 28'i yerli kaynaklarla karşılanırken, bu oranın, 2010 yılında yüzde 29, 2020 yılında ise, yüzde 30'a ulaşması bekleniyor. Yine Türkiye'nin genel enerji talebinin, 2010'da 126 milyon TEP, 2020 yılında ise, 222 milyon TEP'e ulaşacağı öngörülüyor. İZODER Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü Timur Diz'in de belirttiği gibi, Türkiye'de bulunan toplam 8 milyon 63 bin 646 binanın mevcut standartlara göre yalıtılması durumunda 5 milyar dolar civarında tasarruf yapmak mümkün. Yılda 26 milyar dolarlık enerji ithal eden Türkiye'ye bunun maliyeti ise yaklaşık 20 milyar dolar.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yalitimla-5-milyar--tasarruf-mumkun_57036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!