Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalıtımla Hem Siz Kazanın Hem de Gelecek Kazansın

Yaz geçiyor, kış geliyor. Vitaminler veya spor sayesinde kendinizi hastalıklardan koruyabilirsiniz. Peki ya binalarınızı? Ani sıcaklık değişimleri binaları da insanlar kadar etkiliyor. Sıcaklık geçişlerinde binalarınızın en önemli ihtiyacı ise yalıtım. Marshall Thermo's ısı yalıtım sistemi ile hem enerjiden tasarruf ederek geleceğe katkıda

yapi.com.tr
Yalıtımla Hem Siz Kazanın Hem de Gelecek Kazansın

Yaz geçiyor, kış geliyor. Vitaminler veya spor sayesinde kendinizi hastalıklardan koruyabilirsiniz. Peki ya binalarınızı? Ani sıcaklık değişimleri binaları da insanlar kadar etkiliyor. Sıcaklık geçişlerinde binalarınızın en önemli ihtiyacı ise yalıtım. Marshall Thermo’s ısı yalıtım sistemi ile hem enerjiden tasarruf ederek geleceğe katkıda bulunabilir hem de binalarınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

İklim değişikliği ve küresel ısınma, baharları neredeyse ortadan kaldırdı. İlerleyen zamanda yazdan kışa, kıştan yaza son derece sert geçişler bekliyor yaşadığımız coğrafya özelinde tüm dünyayı. Şimdiden bu etkiyi hissetmeye başladık bile. Uzun süren yazlar, bir anda gelen soğuklarla noktalanıyor. Yazdan kışa geçerken sonbahar, kıştan yaza girerken ilkbaharı göremez olduk. Bu durum da sıcaktan soğuğa, soğuktan sıcağa geçişe daha iyi hazırlanmamız gerekliliğini ortaya koyuyor.

Ani sıcaklık geçişlerinde dönem hastalıkları artıyor, salgınlar başlıyor. Tıp uzmanları ve doktorlar bu hastalıkların mümkün olan en az zararla atlatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Hava tahminleri ve hava durumu bültenleri artık eskisinden daha önemli bir yer aldı hayatımızda. Bütün bu önlemleri göz önünde bulundurarak kendimizi koruyabiliyoruz sert hava değişimlerinden. Peki yaşadığımız mekanları koruyabiliyor muyuz?

Geleceğe yatırım

Evlerimiz, yani yaşadığımız mekanlar da mevsim geçişlerinde değişikliklere ihtiyaç duyuyor. Mevsim değişikliklerinde kendimize gösterdiğimiz özeni evlerimize de göstermemiz gerekiyor. Bu hem yaşadığımız binaların ömrünü uzatmak hem de ısınma ve soğutma için kullandığımız enerji tasarrufunu asgari seviyeye düşürmek için gerekli bir işlem. Çünkü insanoğlunu var olduğu günden bu yana daha iyi bir çözüm bulmaya yönelten ısınma ihtiyacı, enerji tasarrufunda çözüm bekleyen en önemli kalemler arasında yer alıyor. İşte bu noktada en önemli hususlardan biri yalıtım.

Isı ve dolayısıyla enerji tasarrufunda bu kadar stratejik bir değer taşıyan bina yalıtımı konusunda geliştirilen yeni çözümler, bir "gelecek" sorununun aşılmasında önemli bir rol oynuyor. Son yılların en yaygın gündem konusu olan küresel ısınma ve ekolojik denge, tüm sektörlerde enerji tüketimi üzerine yeni yaklaşımlar geliştirmeye yöneltiyor. Üretim süreçlerinden nihai ürünlere kadar kendini gösteren bu yaklaşımda mümkün olan en az atıkla ekolojik dengeyi korumak ve enerji kaynaklarından optimum kullanımla maksimum faydayı sağlayabilmek yatıyor. Tasarruf, günümüzün kilit kavramı haline geldi. Özellikle de artan maliyetler ve pahası yükselen elektrik harcamalarıyla.

Isı artık kontrol altında

Türkiye boya sektörünün lideri Marshall da, ısı yalıtımında uzun ömürlü, ekonomik, dekoratif ve bir o kadar da güvenli çözümler sunuyor. Bu çözümlerden biri Thermo’s ısı yalıtım sistemi. Marshall’ın 2006’da piyasaya sunduğu Thermo’s ısı yalıtım sistemi hem binalarda hem de kullanıcı harcamalarında A+ enerji etkinliğinde koruma sağlıyor. Yalıtımın tüm aşamalarını kapsayan eksiksiz bir sistem olan Thermo’s, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini azaltıyor, dış ısıyı içeri sokmadan içerideki ısıyı mükemmel koruyor. Hava koşulları ne olursa olsun, artık ısıyı Thermo’s kontrol ediyor.

Evlerimizde kullandığımız veya kullanmamız gereken A+ yada A++ sınıfı enerji etiketine sahip elektronik ürünler yılda yüzde 20-25 tasarruf yapmamızı sağlıyor. Bu kolay ve hızlı tasarruf yolunun küresel ısınmaya ve aynı zamanda aile ve ülke ekonomisine çok büyük katkısı olduğunu unutmamalıyız. Thermo’s da, ısı yalıtımı sayesinde binalarda enerji harcamalarında yüzde 55’e varan tasarruf sağlamak için kolay ve uzun süreli yöntemin en iddialı çözümü olarak karşımıza çıkıyor.

Thermo’s ısı yalıtım sisteminde Neopor, EPS, Taşyünü ve XPS ısı yalıtım levha seçenekleri bulunuyor. Yalıtımın tüm aşamalarını kapsayan ve eksiksiz bir sistem olan Thermo’s bu özellikleriyle bina ömrünü de uzatıyor. Thermo’s hem kış hem de yaz aylarında oldukça yoğun olarak yeni proje ve renovasyonlarda uygulanıyor. Bina yalıtımında uzun ömürlü, kalıcı çözümler üreten Thermo’s, binaların ömrünü uzatma, onarım masraflarını ve çevre kirliliğini azaltmanın yanı sıra sağlıklı ve dekoratif bir çözüm olarak hayatımıza konfor ve tasarrufu bir arada sunuyor.

Hepimiz sorumluyuz

Çevre ve iklim haberlerinde her geçen gün daha da büyük felaket haberleri duyuyoruz. Fosil yakıtlar tükeniyor, Dünyamız her geçen gün biraz daha ısınıyor, buzullar eriyor, her geçen yıl daha büyük fırtınalara maruz kalıyoruz. Dahası yüzde 90 oranda insan eliyle meydana gelen küresel ısınma yüzünden, şu an Dünya üzerinde yaşayan memeli hayvanların yüzde 25’i yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Kızılderililerin, "atalarımızdan bize miras kalan değil, torunlarımızın bize emaneti" olarak tanımladığı dünyamızı korumak için hepimizin birey olarak katkı yapması gerekiyor. Bu işi sadece devletler veya kurumlardan beklersek, bir gün yok olacak türler arasında torunlarımız da yer alacaklar.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yalitimla-hem-siz-kazanin-hem-de-gelecek-kazansin_64121.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!