Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yalova’da 800 Konutluk Projeye Yarın Törenle İlk Harç Konacak

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kazımiye köyü ile Elmalık köyü arazilerinin 80 hektarlık kısmına yapacakları 800 adetlik toplu konut projesine

Zaman



b>Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Kazımiye köyü ile Elmalık köyü arazilerinin 80 hektarlık kısmına yapacakları 800 adetlik toplu konut projesine, yarın temel atma töreni ile başlayacaklarını söyledi.

Haftalık basın toplantısında, toplu konut projesi ile Yalova’da 3–4 yılda oluşacak konut ihtiyacının giderileceğini ifade eden Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu proje ile Yalovalıların uygun fiyata, güvenli ev sahibi olmasını hedeflediklerini belirtti. 800 konuttan ilk olarak 20’sinin temelini atacaklarını açıklayan Koçal, şu bilgiyi verdi: “Temel atma töreni Dünya Çevre Günü’nün de kutlanacağı 5 Haziran 2003 tarihinde saat 16.00’da toplu konut alanında gerçekleştirilecek. Törenden sonra toplu konut alanında bir de uçurtma şenliği düzenledik. Şenliğe katılanlardan en iyi uçurtmayı yapan ve en iyi uçurtma uçuranlara çeşitli armağanlar verilecek. Tören dolayısıyla bölgenin ağaçlandırılmasına da başlanacak. İlk olarak yol kenarına 50 adet çınar ağacı dikilecek. Toplu konut alanında bir yandan inşaat devam ederken bir yandan da müracaatlar kabul edilecek.” Bir sene evvel çıkarılan yeni yasa ile doğalgazla alakalı yapılacak proje yetkisinin belediyelerden ve BOTAŞ’tan alınarak Enerji Üst Kurulu’na devredildiğini ifade eden Yakup Koçal, Yalova’ya doğalgaz getirilmesi için yarın Balıkesir Üniversitesi’nden uzmanların Yalova’da inceleme yapmaya geleceğini söyledi. Başkan Koçal, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle sahilde kabuklu yiyecek yiyerek çevreyi kirleten vatandaşlara uyarı mahiyetinde geri dönüşümlü kağıtlardan oluşan kesekağıdı dağıtılacağını da açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yalovada-800-konutluk-projeye-yarin-torenle-ilk-harc-konacak_4602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!