Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yanan Orman Alanları Ağaçlandırılıyor

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yaz döneminde Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçelerinde çıkan yangında zarar gören orman alanlarındaki yeniden ağaçlandırma çalışmalarını denetledi. Yanan Orman Alanlarının Ağaçlandırılması ve Rehabilitasyonu Projesi kapsamında Serik ve Manavgat ilçelerindeki yanan alanların ağaçlandırılması çalışmalarında

Sabah Gazetesi
Yanan Orman Alanları Ağaçlandırılıyor

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yaz döneminde Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçelerinde çıkan yangında zarar gören orman alanlarındaki yeniden ağaçlandırma çalışmalarını denetledi. Yanan Orman Alanlarının Ağaçlandırılması ve Rehabilitasyonu Projesi kapsamında Serik ve Manavgat ilçelerindeki yanan alanların ağaçlandırılması çalışmalarında finansal ve idari aksaklıkları yerinde görmek istediğini belirten Kahveci, ''Yanan sahaların başka bir amaçla kullandırılmayacağını göstermek istiyoruz'' dedi.

Türkiye genelinde bu yıl yanan orman alanlarında ağaçlandırma seferberliği başlatıldığını hatırlatan Kahveci, Antalya'nın Serik ve Manavgat ilçelerindeki yanan alanların ağaçlandırılması amacıyla da proje hazırlandığını anlattı. Kurban Bayramı sonrası Antalyalıların da katılımıyla törenle bu alanlara fidanların dikilmesine başlanacağını vurgulayan Kahveci, ''Orman yangınından sonra Antalyalıların bu alanların ağaçlandırılması için maddi ve manevi büyük katkısı oldu. Bunların karşılığını Antalyalılara göstermek istiyoruz. Yanan sahaların yıl içinde nasıl ağaçlandırıldığını ve yanan sahaların başka amaçla asla kullandırılmadığını göstermek istedik'' diye konuştu.

Serik ve Manavgat orman alanlarında 15 bin hektara yakın alanın yandığını, bunun 4-5 bin hektarının bozuk, kayalık kullanılmaz alan olduğunu ifade eden Kahveci, burada yepyeni bir orman alanı kuracaklarını söyledi. Bölgede yaklaşık 10 bin hektarın ağaçlandırılacağını ifade eden Kahveci, yanan alanların bir kısmını da doğaya bıraktıklarını bildirdi. Kahveci, ağaçlandırılacak alanlarda bir bölüme tohum ekileceğini, bir bölümüne fidan dikileceğini belirterek, Orman İdaresi'nin 2 milyon fidan dikimi yapacağını, Manavgat ve Serik'te tüm altyapıları ile yeni bir orman kuracaklarını söyledi.

Kahveci, bu yıl içinde ülke genelinde 400 bin hektar yanan orman alanında ağaçlandırma çalışması yaptıklarına işaret ederek, ''Türkiye'de yanan orman alanlarını hızla ağaçlandırıyoruz. Bu fidan dikim döneminde de Çevre ve Orman Bakanlığı olarak 300 milyon fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Hem fidan dikiyoruz hem tohum ekiyoruz. 300 milyon fidanı nisan ayına kadar dikmek istiyoruz'' dedi.

Her bir hektarın maliyetinin bin YTL civarında olduğunu da vurgulayan Kahveci, yanan orman alanlarının ağaçlandırılması için yapılan fidan dikimlerin maliyetinin 300-400 milyon YTL olacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yanan-orman-alanlari-agaclandiriliyor_64882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!