Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Yanlış Projelere Para Harcanıyor"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin düzenlediği basın toplantısında, Demir Kafes’in yerine 82 katlı rezidansın yapılacağı belirtildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, "Ankara'nın parası yanlış projelere heba ediliyor" dedi.

yapi.com.tr
"Yanlış Projelere Para Harcanıyor"

Mimarlar Odası, Eskişehir yolunda hala yıkımı devam eden Ankaralılar’ın demir kafes olarak adlandırdığı yapı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan “Demir Kafes yıllardır atıl duran bir yapıydı geçtiğimiz günlerde söküldü ve aslında kaçak yapı statüsündeydi. Kaçak yapı oluşu da şöyledir ki; inşaat yaklaşma sınırlarını ezen ve yolun içinde kalan bir yapıydı, neredeyse yolun ortasında kaldı, bu nedenle tartışmalı ve hukuksuzdu. Büyükşehir Belediyesi alanda sürekli plan tadilatları yaptı, planda değişiklikler yaptı, eğer rapor süreci onların aleyhindeyse hemen yeni bir plan değişikliği yapıyorlardı. Ve biz de sürekli davalar açtık. Bugüne geldiğimizde ise neredeyse tüm yetkilerini YDA firmasına belli bir miktarda konut sayısı karşılığında devretmiş görünüyor. YDA firması da rantı artırmak üzere girişimlerde bulunuyor. 3.2 emsal, yükseklik serbest gibi uygulamalar var. Bir taraftan da bodrum katlarının kullanılışı ve yapılacak mekânların metrekare hesabına girmemesi için girişimleri var. Oraya 82 katlı bir yapı yapılacağının bilgisine sahibiz. YDA’ya devretse bile bu firmanın plan tadilatlarına dahil olması gibi bir sürecin yaşanmaması gerekiyor.  Demir kafes hattında bulunan yapıları düşünürseniz, her biri birbiriyle yarışan ve birbirini yok eden çok yüksek yapılar. Oda’ların görüşlerini hiçe sayarak uygulamalar yapıyor. Demir Kafes yapılırken de ciddi paralar harcadı. Söküm maliyeti harcadığı yapım maliyetinin de üzerinde, bütün Ankara’nın parasını yanlış projelerle heba ediyor. Biliyorsunuz Gökkuşağı ve Samanyolu gibi projelerde böyle. ” dedi.

“Ana ulaşım planında samimi değil”

Konya yolu üzerindeki yol çalışmalarına da değinen Hakkan, Büyükşehir Belediyesi’nin ana ulaşım politikasının samimi olmadığını söyledi.  Hakkan, “Yaptığı projeler kente zarar veriyor, kenti yok ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nde hep bir plansızlık var. Eskişehir yolu kaç kez genişletildi sayamayız bile. Projelerin hepsi bütün olarak yapılmalı, üniversitelerle meslek odalarıyla ana ulaşım planını yapmalı. ” dedi.

Hakkan “Taksim Meydanı’nı yok eden ölçekte, futbol sahası büyüklüğünde topçu kışlası yapılıyor. Daha önce AVM yapmayacaklarını söylediler, şimdi Başbakan AVM’de yapacağız diyor. Korumuyorlar ama korumadıklarını da  “dört tane çanak çömlekten” etkileniyor raylı sistem diye ifade ediyorlar. Çanak çömlek dedikleri bizim tarihimiz ve kültürümüzdür, Bunun örneği Ankara’da da var, Ulus’ta Hacı bayram Meydanı’nda roma kalıntıları olmasına rağmen çok katlı otopark inşaatı devam ediyor. “ şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yanlis-projelere-para-harcaniyor-_108182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!