Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Yap-İşlet-Vatandaşa Yük Et

Yap-İşlet-Devret modelinin bütçeye yükü, KGM’nin 4 yıllık haritası ile bir kez daha gözler önüne serildi. KGM’nin otoyollar için 2024-2028 döneminde ödemeyi planladığı tahmini garanti tutarı 831,9 milyar TL.

yapi.com.tr
Yap-İşlet-Vatandaşa Yük Et Fotoğraf: AA

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 2024 ve 2028 yıllarını da kapsayan beş yıllık yol haritasını hazırladı. Müdürlüğün faaliyet alanıyla ilgili mevcut durumun projeksiyonunun çizildiği yol haritasında, amaçlar ve hedefler de yer aldı. BirGün’den Mehmet Bildircin’in haberine göre; KGM’nin hedeflerinden biri de “Güvenli, dirençli ve konforlu karayolları yapmak, geliştirmek” oldu.

KGM, “Güvenli, dirençli ve konforlu karayolları yapmak, geliştirmek” hedefi kapsamında beş yıllık bir program belirledi. Program kapsamında, “Devlet ve İl Yollarının belirlenen kesimlerinde, yolun fiziki ve geometrik standartlarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi” ve “Otoyol ağının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi” alt hedefleri konuldu. 

Ödenek Yetersizliği

2028 yılı sonuna kadar Türkiye’nin yol ağında yapılacak otoyol uzunluğunu 697 kilometreye ulaştırmayı öngören KGM, İşletmeler Daire Başkanlığı’nı sorumlu birim olarak işaret etti. KGM, projede olası bir başarısızlığa neden olacak riskleri ise “Proje güzergahlarında sonradan ortaya çıkan arkeolojik bulgular nedeniyle beklenmedik maliyet artışı yaşanması ve kamulaştırma ödeneğinin yetersiz kalması” şeklinde sıraladı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yap-islet-vatandasa-yuk-et_201974.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!