Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı İstanbul Fuarı'nın Ödüllü İsmi: Çimstone

Yapı İstanbul Fuarı'nın Ödüllü İsmi: Çimstone

yapi.com.tr
Yapı İstanbul Fuarı'nın Ödüllü İsmi: Çimstone

imstone, dokuzuncu kez katıldığı Yapı İstanbul Fuarı’nda hem ürünleriyle hem de stand tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu yılki standıyla yapı fuarlarındaki 13. ödülü için adaylığını koyan Çimstone, yeni ürün serisi MORE’la da pazardaki iddiasını sürdürüyor.

4-8 Mayıs 2005 tarihleri arasında Yapı İstanbul Fuarı’na katılan kuvars esaslı kompoze taş üreticisi Çimstone, yapı sektöründeki farklı duruşunu sadece ürünleriyle değil, her yıl ödül alan standlarının mimari çizgisiyle de ortaya koyuyor.

Tüyap Fuar Merkezi/Beylikdüzü'nde düzenlenen 28. Yapı İstanbul Fuarı, yaklaşık 700 katılımcı ve 75.000 ziyaretçiyle gerçekleşiyor. Türk yapı sektörünün uluslararası bazda tanıtımını ve bağlantılarını sağlayan en önemli buluşması olarak kabul edilen Yapı İstanbul Fuarı’na 1997 yılından beri düzenli olarak katılan Çimstone, bu fuarı hem gelecek yıllara ait hedeflerini belirlediği önemli bir satış pazarlama etkinliği, hem de marka prestijini yansıtan bir kurumsal iletişim platformu olarak görüyor.

Amacına uygun, ödüllü standlar…
Çimstone, ünlü mimar Reşit Soley imzasını taşıyan ve ürünün ön plana çıkarıldığı stand tasarımlarıyla yapı fuarlarında bugüne kadar birçok ödül kazandı. Çimstone’un “Amacına en uygun stand ödülü''nde ilk üç derece içinde yer alan 12 ödülü bulunuyor. Yapı fuarlarında standlar, ürünle kurduğu bağlantı, üç boyutlu bir tasarım nesnesi olarak düzenlenmesi ve görsel malzeme kullanımındaki estetik kriterler göz önüne alınarak değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler sonucunda Çimstone, 2001 İstanbul Yapı Fuarı ve 2002 Ankara Yapı Fuarı’nda “Amacına en uygun stand birincilik ödülü”nü kazandı. AKG-Gazbeton elemanlarıyla birlikte tasarlanan standı ise 2004 yılında ikincilik ödülü aldı.

Ödüllü Çimstone standlarının mimarı Reşit Soley, tasarımlarında vurgulanması istenen farklı ebat ve dokulardaki taşları, ayna, aydınlatma gibi mimari etkilerle kuvvetlendiriyor ve malzemenin gücünü ortaya çıkarıyor. Çimstone’un bu seneki standı ise 7 metreye yükselen iddialı konstrüksiyonuyla, 3 metre boyutunda üretilen yeni ürün serisi MORE’a gönderme yapıyor. Birçok projesinde Çimstone kullanan Soley, bu yıl CNC kesimi harflerle Çimstone levhalarına işlediği alfabe konsepti ile, MORE serisini yaratıcı bir çalışmayla sunuyor.

Yeniliğin adı MORE, ilk kez Yapı İstanbul Fuarı’nda…
Çimstone’un 2004 yılı sonunda faaliyete giren 15 milyon dolarlık ikinci fabrika yatırımıyla mutfak ve banyo tezgahları için geliştirdiği yeni ürün serisi MORE, basın lansmanının ardından yurtiçinde ilk kez Yapı İstanbul Fuarı’nda mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve yapı malzemesi kullanıcılarına tanıtılıyor. Yeni ürün serisi, zengin renk alternatifleri, hijyen güvenilirliği ve her banyo-mutfağa uygun banko-tezgah boyutları ile müşteri beklentilerini tümüyle karşılıyor.

Sıvı emmeyen yapısı sayesinde leke tutmayan Çimstone, her tür mutfak malzemesine uygun renk seçeneği ile renkli ve uzun ömürlü mutfaklar yaratıyor. Çimstone, 305x140 cm büyük levha ebatlarıyla uygulamalarda birleşim detaylarını ortadan kaldırırken, yüksek darbe ve eğilme dayanımı ile uygulama esnasında oluşan kayıpları önlüyor. 7 mohs sertliği ile bıçak ve benzeri malzemelerin yaratacağı çizilmeleri engelliyor, asit ve bazlara dayanıklılığı ile limon, sirke, şarap, aseton ve benzeri malzemelerin banko yüzeyinde oluşturdukları bozulmalara izin vermiyor.

Hijyen Raporuna Sahip Tek Yüzey
Yapısında kılcal çatlak bulunmayan Çimstone, bakteri üremesine elverişli ortam yaratmayan, hijyen raporuna sahip tek yüzey kaplama malzemesi. LGA Qualitest GmbH adlı Alman Ürün Analizi ve Güvenilirliği Merkezi tarafından gerçekleştirilen hijyen tetkiki sonucunda, küf mantarları ve dirençli bakterilere maruz bırakılmış Çimstone kuvars bazlı kompoze taş levhaların bu mikroorganizmalardan etkilenmediği, daimi nemliliğe rağmen bakteri ve küflerin levha yüzeyinde büyümediği gözlendi. Yüzeyinin çok kolay temizlenebildiği ve temizlik sonrası mikrobiyolojik hijyen açısından tamamen güvenli olduğu raporlanan Çimstone, üzerinde yiyeceklerin hazırlanacağı en güvenilir yüzeyi sunuyor.

Çimstone Hakkında
Kuvars esaslı taş üretiminde Türkiye’de ilk ve tek olan Çimstone, sanayicilikte köklü bir ailenin yenilikçi yaklaşımları ile şekillenerek 1996 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün sanayicilikte üçüncü kuşağın yönetimde olduğu AKG Grubu’na dahil olan şirket, 9 yıl gibi kısa bir sürede İzmir’de kurulan yerel bir işletme kimliğinden sıyrılıp, toplam üretiminin %75’ini 20 ülkeye ihraç eden, uluslararası arenada rekabet yaratan, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir kuruluş kimliğine büründü. Ülkemizde ilk olmanın zorluklarını itici güç olarak kullanan Çimstone, kurumsallaşmayı ilke edinmiş bir aile şirketidir. Bünyesinde %95 oranında yeryüzünün en sert mineral taşlarından kuvarsı içeren ve şirketle aynı adı taşıyan Çimstone, sektöründe hijyen raporuna sahip tek kaplama malzemesi. Çimstone, 1.500’ü aşkın renk çeşidi, üç farklı standart ebadı, zeminden cepheye, denizliklerden mutfak tezgahına kadar geniş kullanım alanları olan ve ISO 9001:2000 belgesiyle üretilen güvenilir bir ürün.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-istanbul-fuarinin-odullu-ismi-cimstone_26414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!