Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi Kurulabilecek

Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi kurulabilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Yapı Malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliği bugünk

Dünya Gazetesi



apı Malzemeleri Teknik Komitesi kurulabilecek. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Yapı Malzemeleri yönetmeliğinde değişiklik yapan yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bu yönetmeliğin uygulanması ve işlerliğinin sağlanması amacıyla, gerektiğinde Bakanlık koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan 'Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi' kurulabilecek.

Değişiklikler kapsamında, Yapı Malzemeleri Yönetmeliğinin (89/106/EEC) 4 üncü maddesine, Avrupa Teknik Onayı (ETA), Onay Kuruluşu, Avrupa Teknik Onay Organizasyonu (EOTA) ile Avrupa Teknik Onayı Ortak Esasları (ETAG) tanımları eklendi.

Buna göre, Yönetmelik kapsamına giren malzemelerle ilgili uygunluk belgesi düzenleyecek, muayene ve deney faaliyetlerini yürütecek belgelendirme kuruluşları, muayene kuruluşları ve deney laboratuvarları ve ayrıca Avrupa Teknik Onayı verecek onay kuruluşlarıyla ilgili olarak, bu yönetmelikte hüküm bulunmayan konularda, 17 Ocak 2002 tarihli ve 24643 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları ile Onaylanmış Kuruluşlara Dair Yönetmelik hükümleri uygulanacak.

5. Avrupa teknik onayları, diğer bütün onaylanmış kuruluşları da bundan haberdar edecek olan onay kuruluşları tarafından yayımlanacak. Yetkili bir onay kuruluşunun isteği üzerine, verilen bir onaya dayanak oluşturulan bütün dokümanlar söz konusu kuruluşa gönderilecek.


Öte yandan yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre ise yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay süreyle bir geçiş dönemi uygulanacak. Bu süre zarfında, gerek bu Yönetmelik hükümlerine ve gerekse daha evvel yürürlükte bulunan ilgili standartlara uygun olarak imal edilen ürünler piyasaya arz edilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-malzemeleri-teknik-komitesi-kurulabilecek_14783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!