Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının, ''Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Yapı malzemelerinin piyasaya arzında, yapılacak beyan, ürünün tabi olduğu bir ulusal standart olması durumunda ''standardın tüm karakteristiklerine göre'',

yapi.com.tr / AA
Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler

Yapı malzemelerinin piyasaya arzında, yapılacak beyan, ürünün tabi olduğu bir ulusal standart olması durumunda ''standardın tüm karakteristiklerine göre'', böyle bir standart olmaması halinde ise ''öngörülen bir ulusal teknik onaya göre'' yapılacak.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının, ''Yapı Malzemelerinin Tabi Olacağı Kriterler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, yapı malzemelerinin içerisinde kullanıldığı yapı işlerinin tabi oldukları temel gerekleri karşılamasına imkan verdiğinin belirlenebilmesi amacıyla beyan edilmesi gereken ürün karakteristiklerinin standartlarca karşılanmaması halinde, danışma sürecinden sonra eksiklik TSE'ye bildirilecek.

Standardın ihtiva etmediği belirlenen ürün karakteristiği veya karakteristikleri, standart revize edilinceye kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığının alt düzenleyici işlem ile belirlenecek. Ürün, tabi olduğu uygunluk değerlendirmesinin yanı sıra eksik karakteristik veya karakteristikler çerçevesinde belirtilen ulusal teknik onaya tabi olacak.

Malzeme, alınan teknik onay çerçevesinde ayrıca bir işaretleme yapılmadan güvenli ürün kabul edilecek. Ancak eksik ürün karakteristiği ürünün daha üst bir uygunluk teyit sistemi ile değerlendirilmesini gerektiriyorsa ürünün uygunluk değerlendirmesi Teknik Onay Kuruluşunca yürütülecek ve G işareti buna göre malzemeye iliştirilecek.

Malzeme veya malzeme grubuna yönelik teknik onay, imalatçı veya topluluk içindeki yerleşik temsilcisinin talebi halinde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından görevlendirilen kuruluşlar tarafından verilecek.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-malzemelerinin-tabi-olacagi-kriterler_86791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!