Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ‘AB Kriterlerinde Çevre’yi Konuştu

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) sektörün sorunlarına çözüm aramak üzere gerçekleştirdiği toplantılar çerçevesinde bu kez çevre konusunu irdeledi. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ve YÜF Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili’nin de katıldığı toplantıda, Kyoto Protokolü ve AB Çevre Mevzuatı’na

yapi.com.tr
Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ‘AB Kriterlerinde Çevre’yi Konuştu

A href="http://www.yuf.org.tr" target=_blank>Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) sektörün sorunlarına çözüm aramak üzere gerçekleştirdiği toplantılar çerçevesinde bu kez çevre konusunu irdeledi. Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu ve YÜF Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili’nin de katıldığı toplantıda, Kyoto Protokolü ve AB Çevre Mevzuatı’na uyum sürecine dair değerli bilgiler sektörün temsilcileriyle paylaşıldı. 10 Şubat Çarşamba günü Swissotel The Bosphorus’ta gerçekleşen toplantıda, Kopenhag Mutabakatı, AB’de müzakereye açılan çevre faslı çerçevesinde yapı sektörünün ciddi teknolojik yatırımlar yapması ve bilhassa alt yapı eksikliklerini tamamlaması amacıyla yeni üniteler inşa etmesinin kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

YÜF Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İğnebekçili, Kopenhag Mutabakatı’na ilişkin 'Türkiye Pozisyon Belgesi'nin ve AB ile yürütülecek çevre faslı müzakerelerinin sektörün görüşlerini yansıtacak çerçevede yürütülmekte olduğunu ümit ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Kyoto Protokolü ve AB Çevre Mevzuatı’na uyum sürecinin halkımızın yaşam kalitesinin artırılması ve çevre ile uyumlu kalkınma modellerinin hayata geçirilmesi açısından büyük yararlar sağlayacağı muhakkaktır. Ancak bu süreçte, başta sanayimiz olmak üzere tüm sektörlerin ciddi teknolojik yatırımlar yapması, bilhassa alt yapı eksikliklerinin tamamlanması amacıyla yeni üniteler inşa etmesi kaçınılmazdır. Dolayısıyla sektörünün teknolojik yatırımlar yapması, yeni üniteler inşa etmesi ve yeni arıtma sistemleri tesis etmesi gerekebilecektir. Tüm bu çalışmaların tamamlanması için büyük finansman ve zamana ihtiyaç vardır. Ayrıca sektör olarak AB Çevre Faslı müzakereleri ve 2010 yılında Meksika’da yapılacak Birleşmiş Milletler Taraflar Konferansı’nda Pozisyon Belgesi çalışmalarında yetkili uzmanlarımızın da görev almasının sektör ve ülke ekonomimizin yüksek menfaatleri açısından önemini ifade etmek isteriz”.

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF)

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) 22 Şubat 2005 tarihinde, Agrega Üreticileri Birliği (AGÜB), Kireç Sanayicileri Derneği (KİSAD), Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Türkiye Prefabrik Birliği (TPB) tarafından, yapı ürünleri sektörünün rekabet gücünün artırılarak uluslararası ekonomik sistemde daha etkin hale getirilmesi hedefiyle kuruldu. Beton Katkı Üreticileri Birliği (KÜB) de 03 Kasım 2006 tarihinde federasyon üyesi oldu.

Federasyonun amacı, betona dayalı yapı malzemeleri üreten kuruluşlara ve mensuplarına mesleki, sosyal, teknik ve ekonomik yönlerden rehberlik etmek, yapı malzemeleri ve ticaretinin mesleki ahlak ve kamu yararına uygun, ahenkli ve verimli tarzda çalışmasını sağlamak ve uluslararası entegrasyon hedefi doğrultusunda Türk Sanayi ve Hizmet kesiminin rekabet gücü artırılarak, uluslararası ekonomik sistemde belirgin ve kalıcı bir yer edinmesi için çalışmak olarak özetlenebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-urunleri-ureticileri-federasyonu-ab-kriterlerinde-cevreyi-konustu_76594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!