Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapılırken İki Kez Çöken Öğrenci Yemekhanesi Korkutuyor

Uşak Üniversitesi 1 Eylül yerleşkesinde 15 bin öğrencinin yemek yediği öğrenci yemekhanesi ve sosyal tesisin son hali endişelendirdi. İnşaatı sırasında iki kez çöken binanın, aynı çelik elemanların düzeltilerek yeniden inşa edildiği ileri sürüldü.

yapi.com.tr
Yapılırken İki Kez Çöken Öğrenci Yemekhanesi Korkutuyor

Uşak Üniversitesi'nin 1 Eylül yerleşkesi içinde yer alan ‘Öğrenci Yaşam Merkezi'ne ilişkin görüntüler kentteki siyasetçileri ayağa kaldırdı. Her gün 15 bin öğrencinin yemek yediği öğrenci yemekhanesinin ve sosyal tesislerin yer aldığı merkezdeki yapısal hatalar çıplak gözle görülebiliyor.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuyu TBMM'ye taşıyarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede binanın durumuna ilişkin tespitler yer aldı.

‘İmalat hataları var'
Yalım binanın kendisine iletilen fotoğraflarını incelediğinde; kiriş ve betonlarında imalat hataları bulunduğunun, kolon ve kirişlerin kalıp hataları nedeniyle boyutlarının değişkenlik gösterdiğinin açıkça görüldüğünü belirtti.

Yapıda betonla çelik malzeme arasında boşluklar bulunduğu, bu boşlukların demir ve betonda korozyona neden olduğunun gözlemlendiğini belirten Yalım, “Merdiven ışıklığı bölgesine yapılan çelik bağlantılarda hatalar, eksikler ve uyumsuzluklarla birlikte; tehlike oluşturacak ve şüphe uyandıracak birçok unsur bir arada olduğu halde bina neden hala kullanılıyor?” diye sordu.

Diğer yandan üniversitenin kendi bünyesindeki akademisyenlerin oluşturduğu komisyonunun da binayı incelediği ve hazırladıkları bir raporu genel sekreterliğe sundukları öğrenildi.

Üç öğretim üyesi ve görevli bir mühendis tarafından hazırlanan raporda; “Merdiven üstündeki çatı ışıklığı bölgesinde yapılan imalatlara yönelik şüphe duyulan konular oluşmuştur. Söz konusu bölgede taşıyıcı çelik yapı elemanlarının bağlantı noktalarında bazı bulon deliklerinde bulonların bulunmadığı ve çelik elemanların bağlantı noktalarında boşluklar kaldığı gözlemlenmiştir. İlgili imalatların kusurlu olabilecekleri şüphesi oluşmuştur. Bina içinde o bölgenin yoğun kullanılan bir mekân olması nedeniyle can güvenliği açısından bir tehdit olabileceği düşünülmektedir” denildi.

6 Şubat depreminden 12 gün önce hazırlanan raporun uyarısına kulak asmayan üniversite yönetiminin aksine raporu hazırlayan 4 personeli başka birimlere görevlendirdiği ileri sürüldü. Diğer yandan merkezin inşasında görev alan sorumluların ise terfi ettikleri iddia edildi.

‘İnşaat sırasında iki kez çöktü'
Yapımına 2014 yılında başlanan tesisin inşaatı sırasında iki kez çökme yaşandığı ortaya çıktı. 2014 yılındaki olayda beton dökümü sırasında kalıpların kırılması sonucu 4 işçi beton ve kırılan kalıpların altında kaldı. İşçilerden ikisi yaralandı. Çökme sırasında eğrilen demir malzemelerin düzeltilerek tekrar kullanıldıkları iddia edildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapilirken-iki-kez-coken-ogrenci-yemekhanesi-korkutuyor_194791.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!