Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapımı Tamamlanan Köprü Bir Aydır Hizmete Açılmıyor

Pertek Hozat yol projesinin içinde yer alan Singeç Köprüsü'nün yapımı tamamlanmasına rağmen bir aydır rağmen hizmete açılmaması tepki çekti.

yapi.com.tr
Yapımı Tamamlanan Köprü Bir Aydır Hizmete Açılmıyor

2016 yılında yapımına başlanan ve 2020 yılında tamamlanması planlanan 42 km'lik Pertek-Hozat yol yapım projesinin içinde yer alan Singeç Köprüsü, yıllardır süren mağduriyetin ardından tamamlanmış olmasına rağmen hizmete açılmadı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vererek Singeç Köprüsü’nün projesinin tamamlanmasına rağmen hizmete açılmamasının gerekçesini sordu.

“Köprüyü siyasi şova dönüştürmek için insanlara eziyet ediliyor”
Tunceli'nin ulaşım açısından büyük sıkıntılar çekmesine rağmen, tamamlanan ulaşımı kolaylaştıracak çalışmaların hizmete açılmadığını belirten CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, şunları söyledi:

 “Singeç köprüsünün tamamlanmasına rağmen hizmete açılmamasıyla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğüne üç kez sormama rağmen müdür bey telefonlarıma cevap vermedi. Bu köprünün bitmesine rağmen sırf AKP'nin siyasi şovuna dönüştürmek için maalesef halka eziyet ediyorlar. Singeç köprüsü yaklaşık 3 buçuk kilometre yolu kısaltıyor ve insanların ulaşımını 10 dakikalık bir ulaşıma düşürüyor. O bölge ciddi anlamda virajlı bir yol trafik açısından sürekli kazalara neden olan bir yerdi. Bu sorunu çözmek amacıyla 2016 yılından başlayan köprü çalışması 2020 yılında bitmesi gerekirken bu yıl bitti. Ancak bu seferde bitmiş olan köprüyü sırf siyasi şova dönüştürmek ve bir bakanın ya da cumhurbaşkanının açılışını yapması için biten köprü hizmete açılmayarak insanları siyasi rantlarına kurban ediyorlar. Vatandaşların kısa zamanda güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamak gibi bir imkanları olmasına rağmen insanları hala mağdur edilmeye devam ediyorlar.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapimi-tamamlanan-kopru-bir-aydir-hizmete-acilmiyor_194421.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!