Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı'nın Ağustos Sayısı Bayilerde!

YAPI Dergisi’nin Ağustos sayısında REX Mimarlık tarafından tasarlanan “Vakko Moda Merkezi ve Power Medya Merkezi” projesine geniş yer veriliyor. Derginin Ağustos sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor.

yapi.com.tr
Yapı'nın Ağustos Sayısı Bayilerde!

YAPI Dergisi’nin Ağustos sayısında REX Mimarlık tarafından tasarlanan “Vakko Moda Merkezi ve Power Medya Merkezi” projesine geniş yer veriliyor. Derginin Ağustos sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor. 
 
“Bir Buzdağı: YEM”

Doğan Hasol, derginin Ağustos sayısındaki “Bir Buzdağı: YEM” başlıklı yazısında; “Yapı-Endüstri Merkezi bir buzdağıdır... Görünen bölümü, koskoca bir gövdenin yalnızca ucudur” diyor.

Felsefesi ve yapıtları ile Frank Gehry

Frank Gehry, sanatın, özellikle de heykel sanatının çeşitli dönem ve türlerine ait, bunun yanısıra bir yelkenlinin rüzgârla boğuşmasından ya da balığın sudaki hareketinden ortaya çıkan değişik şekillenmelerin ilham verdiği bu üsluptaki tasarımlarını Los Angeles’taki bürosunda gerçekleştirmektedir. Onun felsefesi ve yapıtlarına ilişkin yazıyı, Gehry’yi Los Angeles’taki bürosunda ziyaret eden Filiz Özer kaleme aldı.

Vakko Moda Merkezi ve Power Medya Merkezi

REX Mimarlık Bürosu bu projede, mevcut strüktürü yenilikçi biçimde kullanarak, normalde birbirinin karşısında yer alan iki kavram olan hız ve tasarım mükemmelliğini bir araya getirmeyi başarmış. Sonuç olarak ortaya başarılı bir yeniden kullanım uyarlaması ve simgesel bir yapı çıkmış.

Avrupa Adalet Divanı Binası

Dominique Perrault Architecte’in tasarladığı projede öne çıkan üç konu bulunuyor: işlevsellik, kentsellik ve kurumsallık. Perrault’nun projesi aynı zamanda kurumun simgesel önemini güçlendirmeyi de amaçlıyor.

“Yeni Hollmenkollen Feneri”: Kayakla Atlama Pisti

Julien De Smedt’in tasarladığı “Yeni Hollmenkollen Feneri”, geleneği sürdürürken, Norveç toplumunun geleceğinde çağdaş bir simge yapı olarak Oslo peyzajında yerini alıyor. Görkem ve sadelik arasında bir denge kurmaya çabalarken, koruduğu anıtsal özelliğe, çağdaş tasarım ve malzeme ile katkıda bulunuyor.

ASM Hasta Yakınları Konaklama Tesisi

HAS Mimarlık’ın tasarladığı tesis, sakin doğa içinde, hastane ortamından farklı bir noktada, bir yanda denize, öte yanda ormana dönük az katlı bir yapı olarak tasarlanmıştır.

UİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi

Tasarım sürecinin başında arazideki iki veri öne çıktı; bunlar yeşil topografyadaki keskin eğim ile henüz tamamlanmamış ve çok da nitelikli olmayan yapılı çevrenin varlığı. Projenin tasarımı M artı D Mimarlık’a ait

Dev Boyutlu Dijital Origami Kaplanları

Dev boyutlu Dijital Origami Kaplanları, uluslararası mimarlık bürosu “LAVA” ve Sidney Gümrük İdaresi’nin, ay takvimine göre kaplan yılını kutlamak ve nesli tehlikede olan kaplanlara dikkat çekmek amacıyla yaptığı bir işbirliğinin ürünü.

“İki Kıyının Bahçesi”nde “Su Duvarı” Projesi

Ağırbaş/Wienstroer Architektur’un tasarladığı, beton ve granitten yapılmış olan 250 metre uzunluğundaki “Su Duvarı”, 6 mm kalınlığında bir su tabakası. Kademeli eğimlere sahip su, yüksekliği 4,5 metreye kadar çıkan duvarın üzerinden akıyor.

Ayrıca;

-“Yeşil” Kentsellik: Kavramdan Uygulamaya; Derya Oktay
-Kastamonu Kent Dokusu: Cumhuriyet Meydanı; Dilek Sezer, Ruşen Yamaçlı
-Pazarlama Stratejileri Çerçevesinde “Matruşka” Konutlar; Nilüfer Güleç
-Koleksiyon İş Başında; Yasemin Keskin Enginöz
-Güncel Sanat Deneyimleri; Devabil Kara

YAPI Ağustos sayısında... 

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da dergiyi satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-agustos-sayisi-bayilerde_81609.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!