Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın Ekim Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Ekim sayısında Shigeru Ban Architects ve Jean de Gastines Architectes tarafından tasarlanan Centre Pompidou-Metz projesine geniş yer veriliyor. Derginin Ekim sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor. Dergi ayrıca Ekim sayısıyla birlikte “YAPIDA ÜRÜN/

yapi.com.tr
YAPI’nın Ekim Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Ekim sayısında Shigeru Ban Architects ve Jean de Gastines Architectes tarafından tasarlanan Centre Pompidou-Metz projesine geniş yer veriliyor. Derginin Ekim sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor. Dergi ayrıca Ekim sayısıyla birlikte “YAPIDA ÜRÜN/ Malzeme, Ürün ve Uygulama 2010” özel eki veriyor.

“Her Şeye Burnunu Sokanlar (!): Tarkan, Placido Domingo ve Bono”

Doğan Hasol, derginin Ekim sayısındaki “Her Şeye Burnunu Sokanlar (!): Tarkan, Placido Domingo ve Bono” başlıklı yazısında; “Allianoi suların altında geçirdiği dönemde eriyip bitmiş olursa bunun vebali kime ait olacak? Bunun hesabını kim verecek? Kimin ruhuna lanet ya da fatiha okunacak?” diyor.

YAPIDA ÜRÜN 2010 eki

Bu yıl ikincisi hazırlanan ve YAPI FUARI ANKARA 2010 ile YAPI FUARI İZMİR 2010’da dağıtılan malzeme, ürün ve uygulama ekinde firmaların yenilikçi ürün ve uygulamalarına yer veriliyor.

Centre Pompidou-Metz

Shigeru Ban Architects’in Jean de Gastines Architectes ile ortak çalışmasıyla tasarlanan Fransa’daki Centre Pompidou-Metz, 5.000 metrekaresi bütünüyle sergilere ayrılmış 10.000 metrekarelik alanı ile 77 metre yüksekliğinde bir kulenin çevresinde yayılan modüler bir biçime sahip.

Maosi Örnek Ekolojik İlkokulu

Çevreye uyumlu yeni okul, aynı bölgedeki benzer okullardan çok daha iyi ekolojik performans, iç mekân konforu ve enerji verimliliği sağlıyor. Hong Kong Çin Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi tarafından tasarlanan Ekolojik İlkokul Çin’in Gansu Eyaleti’nde yer alıyor.

ASU Walter Cronkite Gazetecilik ve Kitle İletişim Okulu

Ehrlich Architects’in tasarladığı Arizona’daki okul yapısı, gazeteciliğin toplumdaki yerini simgeler biçimde canlı bir kompozisyona sahip. Perdahlanmış blok beton duvarlar, beton zemin ve sıcak ahşap tavanlar, haberciliğin açıksözlü karakterini yansıtıyor.
               
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğrenci Konukevi Yapıları

TOBB ETÜ Ankara-Söğütözü Yerleşkesi’nin gelişim planlaması içinde ortak bir avlu çevresinde tasarlanan konaklama blokları ile yeni bir sosyal yaşam alanı oluşuyor. Projenin tasarımı A Tasarım Mimarlık, Ali Osman Öztürk’e ait.

Philip Morris Seyahat Perakende Satış A.Ş. Bürosu

İçmimari tasarımını mimaristudio-Ayça Akkaya Kul ve Önder Kul’un yaptığı İstanbul, Esentepe’deki Philip Morris Seyahat Perakende Satış A.Ş. Bürosu’nda, çalışanların pozisyonları arasında mekân hiyerarşisi olmayan, modern bir çehreye sahip, mekân içerisinde çalışan kişiyi olumlu olarak motive eden bir içmimari kurgu sağlanmış.

Dallas Kent Merkezi İçin Yeni Bir Park

Peyzaj tasarımı Thomas Balsley Associates’e ait olan parkın çarpıcı kamusal konumu, Dallas kent merkezine mekân algısı katarken; öğrenciler, büro çalışanları, yeni sakinler ve alışveriş yapanlardan oluşan çok çeşitli kullanıcılarına bir ortak mekân sağlıyor.

Ayrıca;

Mekân-Kullanıcı İlişkisi(zliği); Mehmet Çağlar Meşhur, Ferda Özparlak
Kamu Binalarını Elde Etme Aracı Olarak Mimari Proje Yarışmalarının Değişimi: Konya Örneği; Mehmet Uysal
“Bıçak Sırtı”nın Yapıları; Önder Şenyapılı
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi “İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi”; Arzu Ispalar Çahantimur, Rengin Beceren Öztürk
Strüktürel Tasarımın Gelişimi: Strüktürel Rasyonalizmden Mimari İstisnacılığa; İhsan Mungan
İnsanlar Mimarlıkla Venedik’te Buluşuyor; Banu Durmuşoğlu
“İstanbul Contrast”; Burçin Yılmaz

YAPI Ekim sayısında...

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-ekim-sayisi-cikti_82983.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!