Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın Eylül Sayısı Çıktı!

Aylık Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi “YAPI”nın 286. sayısı çıktı.

yapi.com.tr
YAPI’nın Eylül Sayısı Çıktı!

br/> Aylık Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi “YAPI”nın 286. sayısı çıktı.

32 yıldır kesintisiz yayınlanan derginin Eylül sayısında Almanya 2006 FIFA Dünya Kupası Stadyumları ile ilgili özel bir dosya yer alıyor. Dünya Kupası için Almanya’da beş yeni stadyum inşa edildi, yedi stadyum ise yenilendi. Derginin sayfaları arasında bunlardan altı stadyum projesine yer veriliyor. Bunlar arasında özellikle Herzog de Meuron tasarımı olan Allianz Arena dikkat çekici. Stadyumdaki özel aydınlatma sistemi sayesinde toplam iki dakikada bütün stadyumun dış cephesi beyaz, mavi ya da kırmızıya dönüşebiliyor. Dosyadaki diğer projelerse Berlin Olimpiyat Stadyumu, Frankfurt Waldstadion, Arena AufSchalke, Leipzig Zentralstadion ve Stuttgart Gottlieb-Daimler Stadyumu...

Doğan Hasol’un “Kimin Malı Kime Satılıyor? İstanbul Hilton Satıldı... Sıra Ötekilerde...” başlıklı yazısı, ‘Emekli Sandığı Otelleri Özelleştiriliyor, Emekli Sandığı Devletleştiriliyor’, ‘Emekli Sandığı Otel İşletir mi?’, ‘İstanbul Hilton’un Satışına İlişkin Düşünceler’ ve ‘Sıra Ötekilerde’ alt başlıklarıyla dergide yer alıyor.

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık’ın tasarımı olan ‘Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchi Reklam Ajansı’ projesi bu sayıda geniş yer tutuyor. Bu çağdaş büro binasının iç mekânı, işverenin gereksinimleri ve bütçesi göz önüne alınarak, yaratıcılığı ve motivasyonu artıracak şekilde düzenlenmiştir.

Cengiz Bektaş’ın kerpiç uygulamalarının yer aldığı “Kerpiçle Çağdaş Mimarlık” başlıklı makale ‘Kerpici ne zamandan beri kullanıyoruz?’, ‘Kerpiç Anadolu’da nerelerde Kullanılıyor?’, ‘Kerpiç Nasıl Yapılır?’ ve ‘Yapıda Kerpiç Çamurunun Kullanıldığı Başka Yerler Nelerdir?’ gibi sorulara yanıtlar içeriyor. Dergide yer alan Cengiz Bektaş’ın kerpiçle yapılmış projeleri ise Güre’de Yaz Okulu, Çocuk Evi, İlhan Başgöz Evi, At Çiftliği, Otistik Çocuklar Okulu ve Çatalhöyük Müzesi...

Eylül sayısında ayrıca, Urban Land Instıtute (ULI) tarafından düzenlenen 2005 Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü kazanan projelere de yer veriliyor. Yarışma sorumlu arazi kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Değerlendirmeler yalnızca mimariyi ya da tasarımı değil projenin bütün gelişim sürecini dikkate alarak yapılıyor.

“Mimar Gözüyle Tunus” başlığını taşıyan yazıdaysa Tunus’un Fransız ve İtalyanların etkisinde kalmış koloni mimari yapısı ve minimalist evlerin oya gibi işlenmiş ferforje parmaklıklı ahşap kafesli, şehre özgü ünlü kapı ve pencereleri ele alınıyor.

“İstanbul’da Bilinmeyen Yeni Bir Fossati Projesi” başlıklı yazı Hasan Kuruyazıcı ve Dr. Mete Tapan’a ait. Bu araştırma İstanbul Balat’taki ilk Sveti Stefan Kilisesi’nin tasarımını Fossati’lerden birinin, büyük olasılıkla da Gaspare Fossati’nin yaptığını belgeliyor ve onun daha önce bilinmeyen bir projesinin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Ayrıca Fatih Canan’ın “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim için Yoğunlaştırma Stratejisi-Konut Yerleşim Alanı Ölçeğinde Bir İrdeleme”, Vedat Tokyay’ın “Yeni Tasarım Kültürü Işığında Alışveriş Mimarlığı ve Gösteri Kültürü”, Nigan Bayazıt’ın “Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi” başlıklı yazıları ve Alev Ebüzziya ile söyleşi derginin Eylül sayısındaki konular arasında...

Yapının güncel sayfalarında gündemdeki tartışmalar, mimarlık ve sanat haberleri, yapı malzemeleri ve yeni çıkan kitaplara da yer veriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-eylul-sayisi-cikti_33214.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!