Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın Mayıs Sayısı Raflarda

YAPI Dergisi Mayıs sayısıyla birlikte “ULUSLARARASI YAPI FUARI İSTANBUL 2010” özel eki veriyor. Derginin Mayıs sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor. “ULUSLARARASI YAPI FUARI İSTANBUL 2010” ekinde bu yıl fuar katılımcısı firmaların ürün, malzeme ve uygulama

yapi.com.tr
YAPI’nın Mayıs Sayısı Raflarda

YAPI Dergisi Mayıs sayısıyla birlikte “ULUSLARARASI YAPI FUARI İSTANBUL 2010” özel eki veriyor. Derginin Mayıs sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor. “ULUSLARARASI YAPI FUARI İSTANBUL 2010” ekinde bu yıl fuar katılımcısı firmaların ürün, malzeme ve uygulama konusunda en son yenilikleri yer alıyor.

“Ali Sami Yen Stadı yerine Ali Sami Yen Parkı”

Doğan Hasol, derginin Mayıs sayısındaki yazısında, “Belediye TOKİ’yi zarara sokmamak üzere o kuruma şehir dışında, konut yapılaşmasına daha elverişli bir arsa verebilir ve Ali Sami Yen arsasını şehrin yararına çağdaş bir parka dönüştürebilir” diyor.

The Yas Hotel

Mimarlık ve mühendislik açısından Abu Dabi’deki The Yas Hotel’in en çok öne çıkan öğesi, 217 metre açıklık geçen ve kristal biçimli 5.800 adet döner cam panel ve çelikten üretilen eğrilerden oluşan kabuk. Otelin tasarımı Asymptote Architecture’a ait.

Avrupa Çelik Tasarım Ödülleri 2009

Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin düzenlediği 2009 Avrupa Çelik Yapı Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında Türkiye’den de bir proje var. Ödül alan projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler, Mayıs sayısında Türk Yapısal Çelik Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Marulyalı’nın ön yazısıyla veriliyor.

Barreiro Teknoloji Koleji

ARX PORTUGAL Mimarlık Bürosu’nun tasarladığı, Portekiz’in Barrerio kentinde yer alan yapı, bir yandan “dağılıp” doğal öğelerin yayılmışlığını kucaklarken, öte yandan soyut kökenli yapay bir öğe olarak onların varlığı ile karşı karşıya kalıyor.
               
PROSteel 2010 Çelik Yapı Tasarımı Yarışması

Borusan Mannesmann Boru ve Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından düzenlenen ve organizasyonu Yapı-Endüstri Merkezi’nce yapılan “PROSteel 2010 Çelik Yapı Tasarımı Yarışması” sonuçlandı. YAPI Dergisi’nin Mayıs sayısında ödül alan projeler ayrıntılarıyla yer alıyor.

Yeşilyurt Bürosu

Samsun’da yer alan Yeşilyurt Bürosu’nun cephe tasarımında, Karadeniz’in mimari karakterine gönderme ile zemin kat sağır olarak tasarlanmış, üst katlar ahşap paneller ile yarı geçirgen olarak planlanmış. Yapının tasarımı Öncüoğlu Mimarlık-Şehircilik Ltd. Şti.’ye ait.

Astana Ulusal Kütüphanesi

BIG tarafından tasarlanan Ulusal Kütüphane, Kazak kimliğinin başta gelen göstergelerinden biri olacak. Bu nedenle de Astana’daki yeni Ulusal Kütüphane’nin yalnızca tarihi saklamakla kalmayıp ülke ve başkentin geleceği için de yol gösterici olması gerekiyor.
 
Korallusviertel Konut Kompleksi

Bu konut kompleksinde, son derece farklı kökenlerden gelen insanların oturacağı, beklenmedik bir doğal çevreye sahip bir “dünya yerleşkesi” oluşturulacak. Projenin tasarımı Ağırbaş/Wienstroer Architektur & Stadtplanung, Neuss ve Flumdesign, Hamburg ortaklığında yapılmış.

Ayrıca;

İnsan, Teknoloji, Doğa Üçgeninde Bir Mimar: Jürgen Mayer; Sercan Altan
Stil ve Tasarım Eğitimi; Ebru Erdoğan
Koolhaas, Kunsthal ve Saydamlık Anlayışına Bir Bakış; Vedat Tokyay
Mimari Proje Organizasyonlarında Politik Davranışın Karanlık Yüzü: Politik Taktikler; Evren Ülkeryıldız, H. Murat Günaydın, Serdar Kale
“Pull-SIT” Bavul Tasarımı; Can Gökduman
Mimari Yapı ve İnsan Formu; Yasemin K. Enginöz
Makro/Mikro Arketipler; Gülseli İnal

YAPI Mayıs sayısında...

Yapı Dergisine abone olmak ya da dergiyi satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-mayis-sayisi-raflarda_79238.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!