Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YAPI’nın Temmuz Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Temmuz sayısında Tekeli&Sisa Mimarlık tarafından tasarlanan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na geniş yer veriliyor. Derginin Temmuz sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor.

yapi.com.tr
YAPI’nın Temmuz Sayısı Çıktı

YAPI Dergisi’nin Temmuz sayısında Tekeli&Sisa Mimarlık tarafından tasarlanan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na geniş yer veriliyor. Derginin Temmuz sayısında Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler ve söyleşiler yer alıyor.

“Olaylar-Yorumlar”

Doğan Hasol, derginin Temmuz sayısındaki “İçmimar Mimara Karşı” başlıklı yazısında; “Türkiye’de mimarlık mesleğinin kapsamı ve sınırları zorlanıyor. Mimarlık şu anda yetki sınırları belli olmayan yan ve alt uzmanlık dalları arasında sıkışıp kalma yolunda…” diyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı yapısında kalıcılığı gözeten, dış mimaride zamana dayanıklı buna karşın çağın mimari dilini kullanan ve iç planlamada bir miktar sürprizlerden yararlanan bir mimari tasarım tercih edilmiş. Tekeli&Sisa Mimarlık tarafından tasarlanan proje, YAPI Dergisinin Temmuz sayısında müellifleri ile yapılan söyleşi ile aktarılıyor.

Astana Arena

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Kazakistan’daki Astana Arena, şehir için simgesel bir yapı, yeni başkentin gelişen çağdaş yüzü ve sporun evrenselliğinde Kazakistan halkının dünya halklarıyla buluşma noktası olacak.

Bursa Kent Meydanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı mimari ve kentsel tasarım proje yarışması, proje alanını, yoğun taşıt ve yaya ulaşım ağlarının, ticari ve kamusal hizmet alanlarının merkezinde bulunması nedeniyle dönüşümün önemli adımlarından biri olarak görüyor. Projenin tasarımı K2Y Mimarlık tarafından yapılmış.
               
“Parkpalette”

İki parçanın biçiminin kökeninde, ikili park rampası yatıyor. Birbirinin aynısı olan iki parça dışarıda olduğu gibi içeride de dairesel dolaşımla birbirini tamamlıyor. Birk und Heilmeyer Architekten’in tasarladığı otopark yapısı Almanya’da bulunuyor.

Elise Evi

Tasarımı Synn Architekten tarafından yapılan Viyana’daki Elise Evi’nin geometrisinde, farklı kullanımlar için oluşturulan, farklı boyutlarda üç ayrı strüktür tek bir alçak omurga sayesinde birleşiyor.

Tübitak Çocuk Bakımevi (Anaokulu) Yapısı

Ayla Ayyıldız Potur’un tasarladığı Gebze’deki anaokulu projesi, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artırılması sürecinde, sürprizli, davetkâr, ferah mekânlar sunma hedefinin yanısıra, doğal çevresi ile yarışmayan mütevazi bir duruş sergileme amacını taşıyan bir çocuk yapısı.

Ayrıca;

- Beypazarı’nda Günümüze Ulaşmamış Tarihi Yapılar; Mehmet Emin Yılmaz
- Eko-Minimalizm; Ömer Halil Çavuşoğlu
- Titanyum Cepheler; Ahmet Vefa Orhon
- Şişli Camisi’nin Tasarımında Besmele ve Ebced Hesabı; Atilla Arpat
- Modern Tasarımlarda Yaklaşımlar Nihan Canbakal Ataoğlu
- Gündeliğin Yeniden Keşfi: Rasyonel Tutku; Yasemin Keskin Enginöz
- Kara Güneş Ayini; Gülseli İnal

YAPI Temmuz sayısında...

Yapı Dergisi'ni satın almak ya da dergiye abone olmak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapinin-temmuz-sayisi-cikti_80841.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!