Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yargıya 'Yeni Plan' Çalımı

"Doğal zemin kotu üzerine çıkan bodrum katlarda TAKS değeri aşılamaz, iskan edilen bodrum katlar emsale dahildir” şeklindeki cümlelerin, arazideki mevcut usulsüzlüğü ortadan kaldırmazken, davayı düşürme maksadı taşıdığına dikkat çeken davacılar bu kez İstanbul 3 Nolu İdare Mahkemesi’ne son alınan belediye kararıyla önceden açtıkları davanın

BirGün Gazetesi
Yargıya 'Yeni Plan' Çalımı

BirGün’ün 14 Aralık 2009’da yayımladığı “İmar planlarında yeniden Doğuş” başlıklı özel haberde ortaya koyulan imar yolsuzluğunun yargılanma süreci de çetin geçiyor. İstanbul Maslak’ta Doğuş Power Center adlı bir alışveriş merkezi kurmak isteyen Doğuş Holding, resmi itirazlara karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) onay almış, 2006’da ruhsata aykırı şekilde yapılıp açılışı gerçekleştirilen alışveriş merkezi bir yıl sonra yasallaşmıştı. Haberde; İBB’nin sanayi ve park alanı olarak görülen parselleri, ticaret+konut+hizmet alanı olarak değiştirerek holdinge 350 trilyonluk bir kıyak yaptığı ortaya koyulmuş, bölge emlakçılarından alınan bilgiler çerçevesinde, Alışveriş merkezinin bulunduğu bölgede bir yapının metrekaresi 5 bin-7 bin TL arasında değiştiği vurgulanmıştı. Haberdeki diğer unsurlarsa; Doğuş Grubu’nun, henüz ruhsatsız olan binasının açılışına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü getirtmesi ve Doğuş Grubu’nun yüzünü güldüren İBB’nin yine bu Grubun bünyesindeki Garanti Bankası’ndan büyük krediler almasıydı.

2 CÜMLE FAZLALIKLA AKLAMA OPERASYONU

İBB, Söz konusu arazideki usulsüzlüğü yargıya taşıyarak, İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açan dönemin CHP’li İBB Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Zeki Çakır’a karşılık boş durmadı. 17. 11. 2009 tarihli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın 5 Nolu plan notuna dava açıldıktan sonra 2 cümle daha ekleyen ve yeni bir planmış gibi sunan İBB, böylece halihazırda yıllardır süren davanın konusu olan plan iptal edilmiş gibi gösterdi. İBB’nin plana eklediği “Kot alınacak nokta İstanbul İmar Yönetmeliği hükümlerine göre belirlenecektir.

Doğal zemin (hafirsiz zemin) kotu üzerine çıkan bodrum katlarda TAKS değeri aşılamaz, iskan edilen bodrum katlar emsale dahildir” şeklindeki cümlelerin, arazideki mevcut usulsüzlüğü ortadan kaldırmazken, davayı düşürme maksadı taşıdığına dikkat çeken davacılarsa bu kez İstanbul 3 Nolu İdare Mahkemesi’ne son alınan belediye kararıyla önceden açtıkları davanın birleştirilmesi talebiyle 15 Haziran 2010’da başvurdular.

‘MAHKEME TESPİT KURULU RANTA ŞAŞIRDI’

Yargı sürecine ilişkin BirGün’e konuşan davacılardan Hüseyin Sağ ise şunları söyledi: “İlk açtığımız davayı gören mahkemenin görevlendirdiği tespit kurulu bile arazideki rantı görünce şaşırdı. İstanbul’un plazalar diyarı Şişli’de ruhsatsız olarak koskoca bir alışveriş merkezi yapıldı ve bunu saklayamıyorlar. Bizim daha önce açtığımız davadan iptal kararı çıkmasından korkan belediye, hülle yaparak, yeni bir plan geçirerek yargılamanın önüne geçmeye çalıştı. Biz de bu yüzden son geçirilen planla ilk açtığımız davanın birleştirilmesini talep ettik. Gecekonduları kaçak olduğu gerekçesiyle yıkan Şişli ve Büyükşehir belediyelerinin gözü burayı neden görmemiş, bunu hakime ve halka anlatmak zorunda kalacaklar. Umarım bu haber basın savcılarına da çağrı niteliği taşır ve onlar da harekete geçer. Birileri çıkıp, Doğuş Grubu ve İBB’nin neden bu kadar acele ettiğini bize izah etmeli”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yargiya-yeni-plan-calimi_80651.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!