Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yaşlı Ağaçları Dilimleyip Tarihiyle Birlikte Satacak

İşadamı Ahmet Refii Dener, hediyelik ve anı ürün piyasasına lüks kategorisinde yeni bir boyut getirdi. 2007 yılının başında Avusturya'da kurulan yüzyıllık ağaçların kronolojisini kişi ya da kurumların kronolojisi ile özdeşleştirerek bir hediye ürün olarak sunan Tales on Wood'u Türkiye'ye getiren Dener, hedef kitlenin özel bir hediye arayan şirket

Sabah Gazetesi
Yaşlı Ağaçları Dilimleyip Tarihiyle Birlikte Satacak

İşadamı Ahmet Refii Dener, hediyelik ve anı ürün piyasasına lüks kategorisinde yeni bir boyut getirdi. 2007 yılının başında Avusturya'da kurulan yüzyıllık ağaçların kronolojisini kişi ya da kurumların kronolojisi ile özdeşleştirerek bir hediye ürün olarak sunan Tales on Wood'u Türkiye'ye getiren Dener, hedef kitlenin özel bir hediye arayan şirket ya da kişiler olduğunu söyledi. Ağaç diliminin yıl halkaları ile her bir kronolojik tarih çizgisine kişilerin ya da kuruluşların tarihi hikayelerini yazarak lüks bir hediyelik ürün olarak satılıyor.

Avusturya'da Salzkammergut bölgesinin Hallstatt-Dachstein kısmında bulunan ölmeye yüz tutmuş yüzyıllık ağaçlar Avusturya Orman İşletmesinin izniyle kesiliyor ve Viyana Üniversitesi tarafından menşei, yaşı ve yıllık halka sırası sertifikalandırıldıktan sonra işlemeye alınıyor. 80-90 kilo ağırlığında 80 cm'lik dilimler halinde kesilen ve kesildikten sonra 2 saat içinde işlenen dilimler 6-8 hafta içinde lüks hediye haline getiriliyor. Gövdesinin çok büyük olmaması nedeniyle sadece karaçam ağaçları ile çalışan Tales on Wood, yüzyıllık ağaç dilimlerini, fındık ağacından elle yapılan özel kutularda sunuyor. Dener, ağaçların sadece Avusturya'da kesildiğini Türkiye'de bu işe girmeyeceklerini sadece satış yapacaklarını söyledi. Ellerindeki en genç ağacın 160 yıllık, en yaşlısının ise 1642'de dikildiğini belirten Dener, ürün fiyatlarının 2 bin 500 eurodan başlayıp 30 bin euroya kadar yükseldiğini söyledi.

Frankfurt hayvanat bahçesinden ağaç aldı

Şirketin Avusturya'da Orman İşletmeleriyle sıkı bir iletişim içinde olduğunu ve yaşlı, ölmek üzere olan tüm ağaçları binlerce dolara satın aldığını belirten Dener, "Frankfurt'ta bir hayvanat bahçesinde yaşlı bir ağaç takip edildi. Yaşlı ağaç satın alınarak kesildi ve 70 dilime ayrılarak sınırlı sayıda ürün kategorisinde satıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yasli-agaclari-dilimleyip-tarihiyle-birlikte-satacak_64635.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!