Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yataş, Enza'yla Mobilyanın 'Zara'sı Oldu

Yataş A.Ş. Genel Müdürü Nuri Öztaşkın, 'Modayı uygun fiyata sattık. Tekstilde Zara ve H&M'in yaptığını mobilyada biz yaptık. Henüz bir yıl olmasına rağmen çok büyük bir taleple karşılaştık, bir de mobilyada KDV indirimi olunca, siparişleri karşılamakta zorlandık. Adeta yok satınca kapasitemizi bu yıl için yüzde 100 artırma yoluna gittik' dedi.

Akşam Gazetesi



Yataş krize aldırmadan yeni bir mobilya markası yarattı, bir yılda yok sattı. Yatakta Yataş, ev ev tekstilinde Puffy, köşe takımlarında Corners'dan sonra İtalyan tasarımcıların imza attığı Enza markasıyla geçtiğimiz yıl piyasaya çıktıklarını belirten Yataş A.Ş. Genel Müdürü Nuri Öztaşkın, 'Modayı uygun fiyata sattık. Tekstilde Zara ve H&M'in yaptığını mobilyada biz yaptık. Henüz bir yıl olmasına rağmen çok büyük bir taleple karşılaştık, bir de mobilyada KDV indirimi olunca, siparişleri karşılamakta zorlandık. Adeta yok satınca kapasitemizi bu yıl için yüzde 100 artırma yoluna gittik' dedi.

Diziler sayesinde 'eve' dönüş

Dizilerle birlikte bir 'eve dönüş' trendinin başladığını belirten Öztaşkın, şöyle konuştu: 'İnsanlar artık evlerinde daha çok vakit geçiriyor. Artık diziler de insanları daha çok eve bağlıyor. Ayrıca biz geleneksel olarak misafir ağırlamayı, evimizdeki eşyaları göstermeyi seven bir toplumuz. Kimse modası değişen bir ürüne çok para harcamak istemiyor. Biz 'fashion' ürünleri ulaşılabilir fiyatlarla sattığımız için başarılı olduk...'

Yataş'ın 2008'de 110 milyon dolar ciroya imza attığını belirten Öztaşkın, 'Bu cironun yüzde 25-30'u yatak, yüzde 30'u oturma grubu, yüzde 15-20'si ev tekstili ve kalan kısmı ise modüler mobilyadan geldi' dedi. Toplam cironun yüzde 10'nun ihracat olduğunu ifade eden Öztaşkın, İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Macaristan, Hollanda ve Fransa'ya ihracatları olduğunu, Irak, İran ve Suriye pazarına ağırlık vereceklerini belirtti. Öztaşkın, bu yıl yurtiçinde 30, yurtdışında 8-10 mağaza açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatas-enzayla-mobilyanin-zarasi-oldu_76370.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!