Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yataş’ta Hedef, Ciroda 110 Milyon Doları Aşmak

Yataş’ın pazardaki yerini ve hedeflerini anlatmak üzere basından temsilcilerle bir araya gelen Yataş’ın tepe yönetimi, krize karşılık bu yıl da büyüme hedeflerini koruduklarını anlattı. 2008’de 110 milyon dolar ciroya ulaşan Yataş’ın CEO’su Yavuz Altop, bu yıl, yaşanan krize karşılık, yüzde 5’lik büyüme beklediklerini söyledi.

Milliyet Gazetesi
Yataş’ta Hedef, Ciroda 110 Milyon Doları Aşmak

Yataş’ın pazardaki yerini ve hedeflerini anlatmak üzere basından temsilcilerle bir araya gelen Yataş’ın tepe yönetimi, krize karşılık bu yıl da büyüme hedeflerini koruduklarını anlattı. 2008’de 110 milyon dolar ciroya ulaşan Yataş’ın CEO’su Yavuz Altop, bu yıl, yaşanan krize karşılık, yüzde 5’lik büyüme beklediklerini söyledi. Son olarak ABD’nin İncirlik’teki üssü için 1 milyon dolarlık yatak bağlantısını yaptıklarını belirten Altop, “İncirlik Üssü’nün yataklarını 5 yıl süreyle biz vereceğiz” diye konuştu. Altop, İncirlik Üssü’ne yatak vermelerinin, şirkete referans açısından büyük katkısının olacağını da kaydetti.

‘Enza’ geliyor

Yataş’ın adından dolayı sadece yatak üreticisi olarak algılandığına dikkat çeken Altop, “Bizim üretimimiz sünger, yatak ve mobilyaya kadar yaygınlaştı. Mobilya, toplam ciromuz içinde önemli bir yer tuttu. Bu karışıklığı gidermek için mobilyada ‘Enza’ markasını gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu. Yataş’a yabancı fonların talip olup, olmadığı sorulduğunda Yavuz Altop, şunları söyledi:

“Ben fonlara şirket satmayı doğru bulmuyorum. Adam geliyor, 3-4 yıl ortak kalayım, tamamını alayım deyip, giriyor. Bize de böyle teklifler oldu. Birisiyle görüştük, ‘Size ortak olalım. Satacağımız zaman gerekirse tümünü alıcıya devretme taahhüdü verin’ dediler. Biz de istemedik. Örneğin, Merrill Lynch’le de görüşmelerimiz oldu.”

Rusya’dan kaçış!

Yurtdışındaki projeler gündeme geldiğinde, “Rusya’da neden yoksunuz?” sorusu yöneltilen, Yavuz Altop, konuyla ilgili şunları anlattı:

“Biz aslında Rusya’ya, bir Azeri ortakla birlikte 1994’te gittik. Boş sünger fabrikası kiralayıp, üretime de geçtik. Ama tehdit almaya başladık. Kardeşim, sünger formülü için ölümle tehdit edildi. Biz de korkuyla Rusya’dan çıktık. 1996’da bizden sonra DuPont girdi. Onlarla da iş yaptık. DuPont da 1998’de çıktı. Şimdi yeniden girmek istiyoruz. Eğer ilk girdiğimiz yıllarda kalsaydık, 40 kere köşeyi dönmüş olurduk. Belki de o riski almalıydık. Çünkü, işadamlığı biraz da risk alma işidir.”

Yatak alırken, vücuda uygunluğuna bakmak gerektiğini belirten Yataş Genel Müdürü Aykut Coşan da, bu yüzden mağazalarda ‘deneme köşeleri’ kurduklarını söyledi.

Coşan: KDV indi, vardiya üçe çıktı

Yataş Genel Müdürü Aykut Coşan, mobilya sektöründeki KDV indiriminin sektöre yaptığı katkıyla ilgili olarak, “2008 Aralık, 2009 Ocak-Şubat dönemi iyi gitmedi. Esnek çalışma uygulamasından yararlanıp, işçilerimize izin verdik. 15 Mart’ta hükümet KDV’de indirim yapınca, piyasa canlandı. Biz izne çıkardığımız işçileri hemen çağırdık. Ardından üç vardiya çalışmaya döndük. Mevcut işçilerimiz yeterli olmayınca 200 yeni işçi de aldık” dedi.
Yataş CEO’su Yavuz Altop da, “KDV indiriminin yarattığı canlılık, 2009’un ilk çeyreğini boşa geçirdiğimizi bize gösterdi. Eğer indirim daha önce olsaydı, ilk çeyreği kaybetmemiş olurduk. İlk bakışta indirim KDV tahsilatını azaltıyor gibi görünse de, satışların canlanması, aslında tahsilatı da artırmış oldu” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatasta-hedef-ciroda-110-milyon-dolari-asmak_71282.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!