Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatırım İçin Silivri'de Alım Zamanı

Özellikle sanayi bölgelerindeki cazip konut ve arsa fiyatları gözleri Silivri’ye çevirdi. Silivri’de konut fiyatları son 2 yılda yüzde 22, arsa fiyatları da yüzde 41 arttı.

yapi.com.tr
Yatırım İçin Silivri'de Alım Zamanı

Silivri’de son 2 yıldır fiyatlar hızlı bir şekilde artıyor. Yeni konut projeleri, üniversiteler, otoyollar ve bölgesel imar çalışmaları ile birlikte gelişen Silivri’deki konut ve arsaların cazibesi yatırımcıların dikkatini çekiyor. Silivri’nin sanayi bölgesi olması ve bölgede yaşayan nüfusta patlama yaşanması da ilçeyi daha cazip kılıyor.

Silivri’de dev fiyat artışı
Hürriyet'te yer alan haber, Silivri’de satılık konut fiyatlarının son 2 yılda yüzde 22, arsa fiyatlarının da yüzde 41 arttığını ortaya koydu. Şubat 2016’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatları bin 910 TL iken, Ocak 2018’de 2 bin 326 TL oldu. Satılık arsalarda metrekare ortalama fiyatlar ise 80 TL’den 112 TL’ye çıktı. Silivri bölgesi yaşanan son krizden etkilense de rakamlar alım için daha olumlu hâle geldi.

Nüfus patlaması yaşanıyor
Silivri’de fabrika sayılarındaki artışa bağlı olarak, yoğun nüfusun barınma ve sosyal ihtiyaçları da arttı. Bölgesel olarak yaşanan nüfus artışları, Silivri’deki gayrimenkul fiyatlarına yansıdı. Selimpaşa’dan başlayıp Değirmenköy’e kadar giden bölgelerde önümüzdeki yıllarda farklı alım fırsatları doğacak gibi görünüyor.

Silivri avantajlı çünkü…
Silivri’nin konum olarak İstanbul’un Trakya’ya açılan kapısı konumunda olması, ulaşım ağlarının bölgeye doğru kayması, metrobüs yatırımının planlanması ve gayrimenkul fiyatlarının diğer bölgelere göre daha uygun olması avantajları beraberinde getiriyor.

Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Silivri ilçesiyle ilgili “Silivri’deki sanayi arsalarında fiyatlar Gebze ve Beylikdüzü gibi bölgelere nazaran çok daha uygun ve yatırım yapılabilecek düzeyde. Gayrimenkul alamayan küçük ve orta ölçekli yatırımcılar arsa yatırımı yapmayı tercih edebilirler. Yoğun konut üretiminden dolayı Silivri’de konut satışları bölgesel olarak ve proje bazında yeterli bir ivme kazanamadı. Nüfus artışının daha fazla olduğu mahallelerde talep yoğun olsa da gelen yatırımcıların bölgeyi tanımaması ve yeterli bilgiye sahip olmaması satış oranlarını düşürüyor. Her geçen gün daha fazla gelişen Silivri’nin yatırım için isabetli bir bölge olduğunu düşünüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirim-icin-silivride-alim-zamani_163319.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!