Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yatırımcı Bizim Olduğumuz Yöne Bakıyor

Bulgaristan ve Romanya’nın AB üyeliği ile yabancı yatırımcıların ilgisi Doğu Avrupa bölgesine yöneldi. Bu ilgiden Türkiye ve Yunanistan’ın da faydalanması mümkün.

gmtr.com.tr
Yatırımcı Bizim Olduğumuz Yöne Bakıyor

ulgaristan ve Romanya’nın Avrupa Birliği’ne dahil olmasıyla birlikte bölgedeki yatırımların şekil ve boyut değiştirmesi bekleniyor. Bununla birlikte, cari açıklar ve siyasi belirsizlikler nedeniyle yatırım açısından halen riskli bölgeler konumunda bulunan bu iki ülkenin tamamlaması gereken uzun bir değişim ve adaptasyon süreci bulunuyor. Ülkelerdeki GSMH oranının artması da piyasalardaki düzenlemelerin tamamlanmasına ve siyasi istikrarın sağlanmasına bağlı.

Frankfurt merkezli Alman bankası Commerzbank Bulgaristan ve Romanya’daki yatırım olanaklarıyla ilgili hazırladığı raporda, yatırımcılara portföylerini ve kullandıkları yatırım araçlarını mümkün oldukça çeşitlendirmelerini ve bu çerçevede Yunanistan ve Türkiye’deki yatırım olanaklarını da incelemelerini öneriyor.

Türkiye ve Yunanistan yatırımcıların ilgisi açısından Bulgaristan ve Romanya’nın AB üyeliğinden kendine pay çıkarmayı başarabilir. Bu yıl gerçekleşecek olan seçimler yatırımcıların tedbirli davranmasına ve bekleme sürecine girmesine neden olsa da, Türkiye risk ve fırsatları dengelemek isteyen yabancı yatırımcıların portföyleri için çekici bir alternatif konumunda bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yatirimci-bizim-oldugumuz-yone-bakiyor_50761.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!