Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yayaları Sokağa Döken "Tarihi Dönüşüm Projesi"!

Mardin'de 'Tarihi dönüşüm projesi' kapsamında düzenlenen SİT alanındaki caddelerin daraltılması nedeniyle araçların park yapmasına izin verilmeyince, kaldırımlar otopark oldu, yayalar da caddeleri kullanıyor.

yapı.com.tr
Yayaları Sokağa Döken "Tarihi Dönüşüm Projesi"!

Büyükşehir olmaya hazırlanan Mardin'de Valiliğin 'Tarihi dönüşüm projesi' kapsamında düzenlenen SİT alanındaki caddelerin daraltılması nedeniyle araçların park yapmasına izin verilmeyince, kaldırımlar otoparka dönüştü. Caddeleri kullanmak zorunda kalan halk ise bu duruma tepki gösterdi.

Ortadoğu'da Süryanilerin merkezi durumunda bulunan açık hava müzesi görünümündeki Mardin'de, otopark sorunu Mardinliler'i canından bezdirdi. Valiliğin 'Tarihi dönüşüm projesi' kapsamında düzenlenen SİT alanındaki yollarda kaldırımlar genişletilince, caddeler daraldı. Bu yüzden sürücüler araçlarını kaldırımlara park etmeye başladı. Kaldırımlara araçların park etmesi nedeniyle yayalar da caddeleri kulanmaya başladı. Kentte yeniden düzenlenen Birinci Cadde'deki esnaf ise işyerlerinin önünün kapatıldığı, vatandaşlar ise kaldırım yerine caddede yürümek zorunda kaldıkları için belediye zabıtası ile trafik polislerine tepki gösteriyor.

Otopark sorunu 40 yıldır sürüyor

Birinci Cadde esnaflarından Mehmet Çiftsüren, Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulamanın Mardin'de olduğunu belirterek, "40 yıldır Mardin'de otopark sıkıntımız vardı. Yeni caddemiz yapılırken dedik ki belki otopark sorunumuza da çözüm bulurlar. Maalesef artık arabalar otopark olmadığı için kaldırıma park ediyor. Yurttaşlar da caddede yürümek zorunda kalıyor. Aracın olan yer yurttaşın, yurttaşın yürümesi gereken yer ise araçların olmuş. Mardin Belediyesi'nin çöp, et ve zabıta araçları bile kaldırıma park ediyor" dedi.

Engelliler dikkate alınmadı

3 milyon TL'ye mal edilen Birinci Cadde düzenlenmesinde engellilerin göz önünde bulundurulmadan yapıldığına işaret eden Çiftsüren, "Engelli yurttaşlarımızın rahat yürüyebileceği rampalar asla düzenlenmedi. Görme özürlü yurttaşlarımızın yürüyebileceği kabartmalar yeni kaldırımlarda zorunlu olduğu halde yapılmadı. Burada ucuza mal edeyim derken taşların altına toprak döşendiği için 43 yıl sonra taşkent Mardin'de çamur gördüm" diyerek tepki gösterdi.

Yeni yapılan kaldırımlarda rampa olmadığı için vatandaşların yardımı ile akülü aracını kullanabilen Murat İldoğan da, "Bu yol yapılınca engellilerin dikkate alınabilmesi için defalarca yetkililere başvurmama rağmen gördüğünüz gibi bizi düşünmeden yaptılar. Kendi akülü aracımla birebir tek başıma bir yere gidemiyorum" diye konuştu.

Duba yerleştirdi

Esnaftan İshak Akyüz ise, işyerinin önündeki kaldırıma park eden araçların önüne geçemeyince araçların kaldırıma park etmemesi için dubalı trafik işaretleri yerleştirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yayalari-sokaga-doken-tarihi-donusum-projesi_105923.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!