Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yazılım Ürünleri ve Bambu Mobilyaya KDV İndirimi

KDV indirimlerine bir yenisi daha eklendi. Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararnameye göre aralarında bilgisayarlardaki yazılım, işlemci ve anakartlar gibi yan ürünler, bambu mobilyalar, dişçi ve berber koltukları ile forkliftler ve kendiliğinden hareketli olmayan makinaların bulunduğu bir dizi ürünün KDV'si 30 Haziran tarihine kadar yüzde 18'den

Referans Gazetesi
Yazılım Ürünleri ve Bambu Mobilyaya KDV İndirimi

Ekonomiyi canlandırmak amacıyla birbiri ardına açıklanan KDV indirimlerine bir yenisi daha eklendi. Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararnameye göre aralarında bilgisayarlardaki yazılım, işlemci ve anakartlar gibi yan ürünler, bambu mobilyalar, dişçi ve berber koltukları ile forkliftler ve kendiliğinden hareketli olmayan makinaların bulunduğu bir dizi ürünün KDV'si 30 Haziran tarihine kadar yüzde 18'den yüzde 10'a indirildi.

İndirim kapsamına giren ürünlerin açıklanmasından sonra cep telefonlarında da KDV indirimi yapıldığına dair çıkan haberler, hem sektör hem de tüketici de heyecan yarattı. Ancak kısa süre içinde KDV indirimi kapsamına alınan ürünün "cep telefonu" değil, bilgisayar üzerinden haberleşmeyi sağlayan "IP telefonlar" olduğu ortaya çıktı.
    
Cep telefonunu kapsamıyor

Yeni indirim paketine konu olan telekomünikasyon cihazlarının sanılanın aksine cep telefonlarını kapsamadığını vurgulayan Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Murat Dursun, "Bu indirim mobil cep telefonlarını değil, bilgisayar üzerinden haberleşmeye yarayan IP telefonlarını kapsıyor" dedi. Bilgisayar ürünlerinde daha önce de KDV indirimi yapıldığını hatırlatan Dursun, "O zaman indirim kapsamına alınmayan yazılım, işlemci, anakart ve bluetooth kulaklık gibi yan ürünler şimdiki pakette kapsama alındı. Zaten bitmiş ürünün KDV'sini yüzde 8'e düşürüp işlemcisini yüzde 18'den satmak bilgisayar üreticileri için bir problemdi" diye konuştu. Dursun, 3 ay boyunca geçerli olacak indirimin yazılım ürünlerinin ve işlemcilerin satışını olumlu etkileyeceğini söyledi.
    
'Bambuda indirim işe yaramaz'

Bodrum, Kuşadası ve Didim gibi turistik beldelerde faaliyet gösteren Adalı Bambu ortaklarından Kubilay Şamiloğlu da, bambu mobilyalara getirilen yüzde 10'luk KDV indiriminin "işe yaramayacağını" söyledi. Turistik bölgelerdeki otel, restaurant ve kafeteryaların 15 Nisan'da sezon açtıklarını hatırlatan Şamiloğlu, "Normalde biz her yıl 15 Şubat'tan itibaren yeni siparişleri almaya başlardık. Ama bu yıl hiç iş yok. Satın almayı bırakın, tamir-bakım yenileme veya restorasyon işleri bile yok" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yazilim-urunleri-ve-bambu-mobilyaya-kdv-indirimi_68226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!