Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yazlıkçılar Silivri Cezaevi'nin Foseptiğine Battı!

Ergenekon davası nedeniyle Türkiye'nin gündemine oturan Silivri Cezaevi bu kez bambaşka bir konuyla konuşuluyor. Avrupa en büyük cezaevi olma özelliğini taşıyan mekanda foseptik krizi yaşanıyor. 3 bin kişiye göre yapılan 'Atık Temizleme Ünitesi' mahkum sayısı 9 bini bulunca taştı. Arıtmanın yetersiz kalması nedeniyle binlerce mahkumla birlikte

Akşam Gazetesi
Yazlıkçılar Silivri Cezaevi'nin Foseptiğine Battı!

Ergenekon davası nedeniyle Türkiye'nin gündemine oturan Silivri Cezaevi bu kez bambaşka bir konuyla konuşuluyor. Avrupa en büyük cezaevi olma özelliğini taşıyan mekanda foseptik krizi yaşanıyor. 3 bin kişiye göre yapılan 'Atık Temizleme Ünitesi' mahkum sayısı 9 bini bulunca taştı. Arıtmanın yetersiz kalması nedeniyle binlerce mahkumla birlikte ağır koku çeken lojmanlardaki personel Adalet Bakanlığı ve İl Çevre Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Siteleri gezip denize akıyor

Silivri Cezaevi'ndeki kriz Marmara Denizi ve yazlıkçıları da tehdit altına aldı. Temizlenmeyen atık suyun Kınalı Deresi'ne bağlanarak, büyük bir kanalla birlikte Silivri'de bulunan Basın Konutları ile Albayrak Siteleri arasından Marmara Denizi'ne döküldüğü belirlendi. Silivri Belediyesi de cezaevinin yol açtığı kirlilik nedeniyle İl Çevre Müdürlüğü'ne başvurdu.

Psikolojiyi de bozuyor

Adalet Bakanlığı, Jandarma personeliyle ailelerinin ve yaklaşık 9 bin mahkumun, arıtma ünitesinden yayılan pis koku nedeniyle psikolojilerinin bozulduğu öne sürüldü.

Yetkililer burada meydana gelen kirliliğin tüm Marmara kıyılarını etkileyebileceği uyarısında bulundu. Zararlı bakteri (ekoli) miktarının yüksek olmasının ise ciddi sağlık problemlerine davetiye çıkartabileceği belirtildi. Koli basili olarak bilinen bu bakterilerin ilk belirtileri mide bulantısı, kusma ve ishal şeklinde ortaya çıkıyor.

Dişimizden tırnağımızdan artırıp yazlık aldık, denize giremiyoruz

Silivri Cezaevi'nin foseptik atığı nedeniyle artık denize bile giremediklerini söyleyen yazlıkçılar isyan bayrağı çekti. Kötü koku yüzünden sıcak havada percereleri dahi açamadıklarını anlatan yazlıkçılar, "Ne biz ne de çocuklarımız denize girebiliyor. Bu da yetmezmiş gibi ağır koku ve sivrisinek saldırıları  altında kalıyoruz. Huzur bulmak için dişimizden tırnağımızdan "artırdığımız paramızla yazlık  aldık ancak cehennem azabı yaşamaya başladık" diye konuştu.

Belediye: Gereken uyarıyı yaptık

Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yıldırım, "Gerekli uyarıları yaptık. Konuyla ilgili CHP Milletvekilimiz Sacit Yıldız da Meclis'te soru önergesi verdi" diye konuştu.

Silivri Belediyesi Çevre Müdürü Serap Tarı, "Denize dökülen atık sulardan numune aldık. Bunları tahlil ediyoruz. İl Çevre Müdürlüğü'ne durumu bildirdik" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yazlikcilar-silivri-cezaevinin-foseptigine-batti_70106.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!