Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yedikule Surlarına Demirden Şapka Giydirildi

Silivrikapı Spor Kompleksi'nin çelik konstrüksiyondan olan çatısı, tarihi surların yüksekliğini aşarak tarihi surlara adeta şapka giydirilmiş görüntüsü veriyor.

Cumhuriyet Gazetesi



vrupa'nın 2010 yılında Kültür Başkenti olmaya aday kentlerinden biri olan İstanbul'da tarihi surların görüntüsü bizzat İstanbul Büyükşehir ve Fatih ilçe belediyeleri tarafından kirletiliyor. Temeli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından atılan Silivrikapı'daki Buz Pateni Spor Kompleksi surların hemen dibinde yapılıyor. Silivrikapı Spor Kompleksi'nin çelik konstrüksiyondan olan çatısı ise tarihi surların yüksekliğini aşarak tarihi surlara adeta şapka giydirilmiş görüntüsü veriyor.

Fatih ilçesi sınırları içinde kalan Silivrikapı'da 18 yıl önce yüzme havuzu olarak planlanan ve 1999 depreminde zarar gören spor kompleksi, daha sonra Buz Pateni Salonu'na dönüştürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da temel atma töreninde hazır bulunduğu kompleksin, 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya aday İstanbul'un tarihi dokusuyla nasıl uyuşturulduğu merak ediliyor. Tarihi yapıları yeteri kadar korumadığı gerekçesiyle adaylıktan çıkarılması gündemde olan İstanbul'da belediye eliyle tarihi dokunun tahrip edilmesi ve Anıtlar Kurulu'nun da bu tahribatı görmezlikten gelmesine anlam verilemiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yedikule-surlarina-demirden-sapka-giydirildi_56148.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!