Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

YEM'de "Bütünleşik Tasarım Süreçlerine Farklı Yaklaşımlar" Paylaşıldı

İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimari Tasarımda Bilişim Yüksek Lisans ve Doktora Programı tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ev sahipliğinde "Bütünleşik Tasarım Stratejileri; Mimari Tasarımdan Strüktür Tasarımına Uzanan Kavramsal ve Teknolojik Gelişmeler" başlıklı bir konferans düzenledi. Bütünleşik tasarım süreçlerine

yapi.com.tr
2 YEM'de "Bütünleşik Tasarım Süreçlerine Farklı Yaklaşımlar" Paylaşıldı

STRONG>İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimari Tasarımda Bilişim Yüksek Lisans ve Doktora Programı tarafından, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ev sahipliğinde “Bütünleşik Tasarım Stratejileri; Mimari Tasarımdan Strüktür Tasarımına Uzanan Kavramsal ve Teknolojik Gelişmeler” başlıklı bir konferans düzenledi. Bütünleşik tasarım süreçlerine farklı yaklaşımlar getiren konuşmacıları bir araya getiren ve 450 kişinin izlediği toplantıda, bu alana ilişkin son gelişmeler örneklerle ortaya konuldu.

Konferansın açılışını yapan İTÜ Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Gülen Çağdaş , “bilgisayar bilimi üzerine mikro-konferans” olarak adlandırdığı etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı bulunan Yapı-Endüstri Merkezi’ne teşekkürlerini sundu. Çağdaş aynı zamanda “Integral Design Strategies: Istanbul Transitions” isimli hesaplamalı tasarım atölyesini yürütmek üzere İstanbul’a gelen konferans konuşmacılarına, sponsorlara ve workshopta emeği geçenler ile katılımcı öğrencilere teşekkür etti.



“Bütünleşik Tasarım Stratejileri” konferansının ilk konuşmacısı, Yüksek Lisans ve Doktora Programı'nın davetlisi olarak “Integral Design Strategies: Istanbul Transitions” isimli hesaplamalı tasarım atölyesini yürütmek üzere İstanbul’a gelen UN Studio Tasarım Yöneticisi mimar Christian Veddeler oldu. Burnham pavyonu proje tasarım ekibi üyesi olan Veddeler, on yılları kapsayan UN Studio pratiğinin klasik bir portfolyo sunumunu yapmaktan kaçındı. Çoğu tasarım süreci matematiksel ya da geometrik bir altyapıya dayanan ofisin, aralarında Mercedes-Benz Müzesi ve Staten Island Vapur Terminali’nin de bulunduğu bir dizi önemli projesine tasarım yöntemleri açısından bakış sunan Veddeler, kullandıkları üç boyutlu tasarım programlarının dinamikleri hakkında da oldukça detaylı bilgi aktardı. Veddeler aynı zamanda bilgisayar ortamında programlama sürecinin uygulamada ne gibi kolaylıklar sağladığına ve zaman ile malzeme sarfiyatından nasıl kurtarabileceğine değindi.



FH Trier’den hesaplamalı tasarım uzmanı mimar Prof. Dr. Holger Hoffmann , “Proto Architectures” başlıklı sunumunda bilgisayar destekli mimari tasarım eğitimine dair deneyimlerini paylaştı. FH Trier’de gerçekleştirilen farklı ölçekteki öğrenci projelerinden kapsamlı örnekler sunan Hoffmann, üniversitenin mimari tasarım edimine yaklaşımı hakkında da ipuçları verdi. “Ortada olan, bilgisi üretilmiş şeyleri öğretmeye çalışmıyoruz. Biz mimari spekülasyon yapmaya ve mesleğin sınırlarını geliştirmeye çalışıyoruz” diyen Hoffmann, Corbusier’den Peter Eisenmann’a ve Zaha Hadid’e uzanan bir dizi örnek eşliğinde tektonik ve geometri kavramlarının gelişen dinamiklerini de irdelemeye çalıştı.



“Bütünleşik Tasarım Stratejileri” konferansının son konuşmacısı, Buro Happold’dan strüktür mühendisi ve mimar Wolf Mangelsdorf oldu. Mangelsdorf, “Karmaşık Geometriler: Tasarım ve Uygulama için Stratejiler” başlıklı sunumuna “Bilgisayar ile ne tasarlayabiliriz? Giydirme nedir, strüktür nedir?” soruları ile başladı. Mimari tasarımın bilgisayar teknolojileri yolu ile nasıl inşaata dönüştüğüne açıklık getiren Mangelsdorf, karşılaştıkları form ve malzeme kaynaklı strüktürel sorunlara ve çözümlerine de değindi. Rafael Vinoly Architects’in Londra’da güç santrali yenilemesi, Foster + Partners’ın Gateshead Müzik Merkezi ve Zaha Hadid’in Kahire Expo City projesi gibi yüksek prestijli projelerin strüktür mühendisliğine dair detaylı bir anlatım gerçekleştiren Mangelsdorf, proje sorumlusu olduğu Zaha Hadid imzalı Glasgow Ulaşım Müzesi projesi örneği üzerinden de bütünleşik tasarım anlayışına ilişkin en son kavramsal ve teknolojik gelişmeleri ortaya koydu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yemde-butunlesik-tasarim-sureclerine-farkli-yaklasimlar-paylasildi_76481.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • itü toplantısında yapılan konferans iyi geçmiştir. www.cizgiperde.com YANITLA
  • “Integral Design Strategies: Istanbul Transitions” atölyesindeki çalışmaları ; http://istanbultransitions.wordpress.com/ adresinden görebilirsiniz. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!