Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tepe Nautilus Açıldı

Yeni Bir Alışveriş Merkezi: Nautilus

Tepe Grubu'nca Kadıköy'de yaptırılan ve adı deniz ürününden esinlenilen Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, Eylül ayında açılacak. Alışveriş merke

Hürriyet
Yeni Bir Alışveriş Merkezi: Nautilus

b>Tepe Grubu'nca Kadıköy'de yaptırılan ve adı deniz ürününden esinlenilen Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, Eylül ayında açılacak. Alışveriş merkezi 100 milyon dolara mal oldu.
Kadıköy İbrahimağa Kavşağı'nda bulunan ve temeli 6 Eylül 2000 tarihinde atılan alışveriş merkezi, toplam 170 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Yapım ve işletmesini üstlenen Tepe Grubu'na bağlı Tepe Market Yatırım Gayrimenkul Genel Müdürü Behiç Özek, yaptığı açıklamada, arazisi Türkiye İş Bankası Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'ndan 49 yıllığına kiralanan alışveriş merkezinin kapsam ve büyüklüğü açısından Anadolu Yakası'nın Akmerkez'i olacağını söyledi.

Özek, yaklaşık 100 milyon dolara mal olan merkezin 2 bin dolayında kişiye istihdam yaratacağını kaydetti.

Alışveriş merkezlerinde konumuna ve metrekare büyüklüğüne göre mağaza kiralarının belirlendiğini ifade eden Özek, Tepe Nautilus'ta 100 metrekarelik bir dükkanın kira bedelinin metrekaresi 60 dolardan aylık 6 bin dolar civarında olduğunu bildirdi.

Behiç Özek, 2 bin 605 araçlık otoparka sahip merkezde CarrefourSA hipermarketi ve Çarşı mağazasının yanı sıra, 104 orta ve küçük boy mağaza, 16 küçük fast food restoran, 8 salonlu sinema yer aldığını söyledi.

Güvenlik sistemi için alışveriş merkezine 70 adet kamera kurulduğunu, müzik yayını için bin hoparlör yerleştirildiğini aktaran Özek, ayrıca kapalı otoparkta müşterilerin zaman kaybetmeden araçlarını park etmelerini sağlayacak otomatik yönlendirme sistemi kurulacağını kaydetti.

Bu tür alışveriş merkezlerinin günde ortalama 35 bin ziyaretçi çektiğine işaret eden Özek, çevrede oluşabilecek trafik yoğunluğunu önlemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Koordinasyon Daire Başkanlığı ile birlikte trafik düzeni oluşturduklarını bildirdi.

İLK AÇILIŞ CARREFOURSA İLE YAPILACAK

Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi bünyesinde ilk açılışın bu ayın sonunda veya Eylül ayının başında CarrefourSA ile gerçekleştirilebileceğini belirten Özek, açılışların, içinde 8 salonlu sinema barındıran Tepe Cinemaxx'ın 15 Ekim'de hizmete girmesiyle tamamlanacağını söyledi.

Behiç Özek, adı denizaltılar gibi dalan deniz ürünü Nautilus'dan esinlenilerek konulan alışveriş merkezinin resmi açılışını 14 veya 21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Özek, içinde inşaat, mobilya üretim ve pazarlama, proje geliştirme, finansal kiralama, savunma ve güvenlik sistemleri, sigorta gibi pek çok sektörle ilgili 40'ın üzerinde şirketi barındıran Tepe Grubu'nun Gaziantep, Adana, Bilkent, Konya, Kartal ve Acıbadem'de de alışveriş merkezleri bulunduğunu hatırlattı.

İzmir Bornova'da bir alışveriş merkezinin inşasına başladıklarını anlatan Özek, Trabzon, Kayseri ve Eskişehir'de birer proje üzerinde çalışıldığını, İstanbul Maltepe ve Ankara Etlik'te yapılacak alışveriş merkezlerinin ise projelerinin tamamlandığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-bir-alisveris-merkezi-nautilus_1457.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!