Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Bir Pist Yapılacak mı?

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak trafiğinde, 06/24 pistinin bakımda olmasından dolayı bir gecikme yaşanmadığını belirtti. Birdal, Atatürk Havalimanı'na yeni bir pist yapılmayacağını da kaydetti.

NTV
Yeni Bir Pist Yapılacak mı?

DHMİ Genel Müdürü Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak trafiğinde, 06/24 pistinin bakımda olmasından dolayı bir gecikme yaşanmadığını belirtti.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İstanbul Havalimanı'ndaki 06/24 pistinin uzatılması ve onarımı için kapatılmasının ardından tarifesiz kargo uçakları ile görerek uçuş yapan küçük uçakların havalimanına inişine izin vermediklerini hatırlattı.        

Son bir kaç gündür Atatürk Havalimanı'nda bazı sıkıntılar yaşandığını belirten Birdal, havalimanında 07.00-11.00 ve 18.00-20.00 saatleri arasında uçak trafiğin yoğunlaştığını söyledi. Birdal, ''Ayrıca, bazen 15 dakikalık kısa zaman diliminde de 20'ye yakın uçağın havalimanına geldiği oluyor. Uçakların programları da sarkınca yoğunluk artıyor'' dedi.        

06-24 pistinin son 6 aydır İstanbul'daki rüzgarların denizden esmesinden dolayı çok efektif kullanılamadığına, bu nedenle ağırlıklı olarak tek pistin iniş ve kalkışlar için kullanıldığına dikkati çeken Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak trafiğinde 06/24 pistinin bakımda olmasından dolayı bir gecikme yaşanmadığını düşündüğünü, tüm gecikmeleri pistin inşaatına bağlamanın doğru olmadığını söyledi.        

Atatürk Havalimanı'nın kapasitesinin saatte 40 uçağın iniş ya da kalkış yapmasına uygun olduğunu vurgulayan Birdal, şunları kaydetti:    

Pist 1 Temmuz'da Açılmış Olacak

''İki pist ile hizmet verirken bu kapasitenin üzerine çıkabiliyorduk. Ama şu anda tek pist ile bu kapasitenin üstüne çıkma şansımız yok. Belirlediğimiz kapasiteye göre, uçaklar slotlarını alır, bu slotlara uygun olarak gelirlerse biz bu trafiğe hizmet verecek şekilde kendimizi planladık. Firmalar, kalkış iniş planlamalarını, aldıkları slotlara azami derecede uyacak şekilde planlarlarsa bir sıkıntı olmaz.

Pistin onarımı ve uzatılmasına yönelik çalışmalar çok hızlı gidiyor. Dolgu çalışmaları tamamlandı. Haziran ayında, asfalt dökülecek. Pistin en geç 1 Temmuz'da açılmasını planlıyoruz.''        

Birdal, 06/24 pistinin onarım ve uzatma işlerinin tamamlanmasının ve hızlı çıkış taksi yollarının yapılmasının ardından uçakların pistte kalış sürelerini kısaltarak 1 saatte iniş ya da kalkış yapan uçak sayısını artıracaklarını da kaydetti.        

Birdal, Atatürk Havalimanı'na yeni bir pist yapılmayacağını da kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-bir-pist-yapilacak-mi-_77751.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!