Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Çevre Yasası Çıktı, Belediyeleri Korku Sardı

Çevre kirliliği konusunda TCK'nın çevre suçlarını düzenleyen 181. ve 182. maddelerinin yürürlüğe girmesiyle çevreyi kirleten ve çözümü konusunda İl Çevre ve Orman Müdürlüklerine herhangi bir taahhütte bulunmayan belediyelerin başkanlarını, 5 yıla kadar hapis cezası korkusu sardı.

Birgün Gazetesi



evre kirliliği konusunda TCK'nın çevre suçlarını düzenleyen 181. ve 182. maddelerinin yürürlüğe girmesiyle çevreyi kirleten ve çözümü konusunda İl Çevre ve Orman Müdürlüklerine herhangi bir taahhütte bulunmayan belediyelerin başkanlarını, 5 yıla kadar hapis cezası korkusu sardı.

Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlenmesi ve yaptırımların uygulanması amacıyla Konya il genelinde atık-su envanter raporu hazırladı. Bu rapora göre, kanalizasyon sistemi bulunan beldelerden 27'si atıksuyunu akarsuya, n'i açık kanala, 3'ü açık araziye, 4'ü kuru dere yatağına, 2'si yeraltına ve ı'i de göle bırakıyor. Konya il merkezinde ise atık su oluşturan 88 tesisten 86'sının atıkları Konya Kapalı Hav-zası'nı dolaylı olarak da Tuz Gölü'nü kirletiyor. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Türk Ceza Kanunu'nun 12 Ekim'de yürürlüğe giren 181. ve 182. maddelerine göre çevreyi kirleten belediyelerin ve tesislerin tanınan 2 yıllık süre içinde muüak çalışma yapması gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-cevre-yasasi-cikti-belediyeleri-korku-sardi_49091.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!