Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Deprem Vergisi mi Geliyor?

Van’da meydana gelen depremin ardından “Deprem vergileri nereye kullanıldı?” sorularının yöneltildiği hükümet bu vergilerin başka kaynaklara aktarıldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın yankıları dinmeden hükümet şimdi de yine deprem bahanesi ile vergi toplamaya gidiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Afete Hazırlık Hesabı' oluşturulması

yapi.com.tr
Yeni Deprem Vergisi mi Geliyor?

Van’da meydana gelen depremin ardından “Deprem vergileri nereye kullanıldı?” sorularının yöneltildiği hükümet bu vergilerin başka kaynaklara aktarıldığını açıklamıştı. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, bu açıklamanın yankıları dinmeden hükümet şimdi de yine deprem bahanesi ile vergi toplamaya gidiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'Afete Hazırlık Hesabı' oluşturulması için hazırlık başlatıldı.

Afete Hazırlık Hesabı, belediye gelirleriyle para cezalarından belirli oranlarda alınan paylardan oluşacak. Belediyelere aktarılan paydan afete hazırlık hesabına aktarma yapılacak. 2012’de belediyelere toplam 27.6 milyar lira aktarılacak. Büyükşehir belediyelerine aktarılandan yüzde 50, diğer illerden yüzde 15’in hesaba yönlendirilmesi öngörülüyor. Ayrıca imar yasasına aykırı davrananlara verilen cezaların yüzde 50’si, trafik cezalarının da yüzde 1’i afet için ayrılacak. Taslakta, “Bu hesaptaki paralar sadece afete hazırlık için kullanılır” ifadesi yer alıyor.

Genel bütçe gelirleri tahsilatının bir kısmı Afete Hazırlık Hesabı’na aktarılacak. Bakanlar Kurulunun belirlediği oran doğrultusunda maliye bakanlığı tarafından hesaplanacak meblağ ertesi ayın sonuna kadar hesaba aktarılacak. Birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde oran yüzde 10’u, diğer deprem bölgelerinde yüzde 5’i aşamayacak.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-deprem-vergisi-mi-geliyor_89706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!