Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni İnegöl'ün Kurulacağı Arazide TOKİ Konutları Yükselmeye Başladı

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Karalar mevkiinde temmuz ayında inşaatına başlanan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) konutları yükseliyor. 686 konut, 32 derslikli bir ilköğretim okulu, bir cami ve bir ticaret merkezinin yapılacağı yerleşim alanı, aynı zamanda yeni İnegöl projesinin de bir ayağını oluşturuyor.

Zaman Gazetesi
12


SPAN lang=EN> Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Karalar mevkiinde temmuz ayında inşaatına başlanan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) konutları yükseliyor. 686 konut, 32 derslikli bir ilköğretim okulu, bir cami ve bir ticaret merkezinin yapılacağı yerleşim alanı, aynı zamanda yeni İnegöl projesinin de bir ayağını oluşturuyor. TOKİ konutları hakkında bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni İnegöl projesinin Gemlik ilçesi büyüklüğünde 600 hektarlık alanıyla İnegöl'ün 40-50 yılına hitap edeceğini belirterek, "100-120 bin kişinin yaşayacağı yeni ve modern bir şehir kuruyoruz. Bu projenin en önemli ayağı olan TOKİ evleri ile alakalı 27 Mart 2008 tarihinde Ankara'da ihale ile başlayan süreç, bugün meyvesini binaların yükselmesiyle vermektedir" dedi.

TOKİ evleri için geçen mayıs ayında 170 dönümlük arazinin teslim edildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, son durumu şöyle anlattı: "Yetkili firma, bugüne kadar atılması gereken 28 blok temelinden 24 adet blok temelini atmıştır. 176 adet yapılacak olan F tipi alt gelir grubuna yönelik binalar, 11 blok halinde yapılacaktır. Şimdiye kadar 3 blok tamamen bitirilmiş, 3 blok ise haftaya bitirilecektir. Kalan blokların çalışmaları devam etmektedir. Sayısı 12 olan C2 tipi bloklardan 1'i tamamen bitirilmiş, 2'si de haftaya bitirilecektir. 32 derslikli ilköğretim okulunun temeli kazılmış olup koruma betonu atılmıştır. Okulun temeli ise haftaya dökülecektir. Cami ve ticaret merkezinde ise altyapı çalışmaları devam etmektedir."

İnşaat alanındaki su, doğalgaz, elektrik, çevre düzenlemesi ve tüm altyapı işlerinin de ihaleyi alan firma tarafından yapılacağını belirten Aktaş, inşaatı yüklenen konsorsiyumun, 2009 Kasım ayı itibarıyla tüm binaları bitmiş olarak TOKİ'ye teslim etmesinin beklendiğini söyledi. Ancak inşaat alanında görülen 4 kule vinç, 18 farklı türde araç parkuru ve 250 çalışanın yoğun bir çalışması ile evlerin daha erken teslim edileceği yönünde bir iyimserliğin olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, "Firma yetkilileri 2008 Kasım ayı itibarıyla binaların kaba inşaatını tamamen bitirmeyi hedeflemektedirler. TOKİ evlerinin tamamen bitmesi durumunda bu alan, kendi kendine yeten, modern ve bir o kadar da havadar güzel bir yerleşim yeri olacaktır" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-inegolun-kurulacagi-arazide-toki-konutlari-yukselmeye-basladi_63460.html

Read Comment Section
12 Yorum Yorum Yaz
  • pazartesi pazarında toki ne zaman başlıyor acaba bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler. YANITLA
  • slm inegolde pazartesi pazarı mevkiinde toki evleri yapıldığını duydum ben de tokiden ev almak istiyorum fakat dairelerin resimlerini planını nasıl malzeme kullanıldığını bılmek istiyorum nerden bılgı almalıyım saygılar. sergen_kuzkaya@hotmail.com YANITLA
  • inegöl toki konutlarının net bir resmi yok ve hiçbir bilgi yok ev almak istiyorum ama ne açıklayıcı bir yazı ne de gidilince evleri görmemize izin veriyorlar bunların açıga kavuşmasını istiyorum... YANITLA
  • memur ve memur emeklilerine tanınan 180 ay vade kolaylığının lütfen tarihi uzatılsın lütfen YANITLA
  • Biz bu yorumları eğlence olsun diye yapmıyoruz sorularımıza cvp arıyoruz. İlgilenen olursa sevinirim... YANITLA
12 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor.  1  |  2  |  3  |  DEVAMI
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!