Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Kaynak Paketi Yolda

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye’nin imkânlarının bütün sorunları çözmeye yeterli olduğunu belirterek, “İnşallah önümüzdeki günlerde ye

Türkiye



b>Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye’nin imkânlarının bütün sorunları çözmeye yeterli olduğunu belirterek, “İnşallah önümüzdeki günlerde yeni kaynak paketlerimizi açıklayacağız” dedi.
Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) ile SADA A.Ş. işbirliği ile düzenlenen ‘KOMATEK 2003 7. Uluslararası İş ve İnşaat Makine, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı’ Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun’un yanı sıra, Çevre Bakanı Kürşad Tüzmen, Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Fuarın açılışında bir konuşma yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ülke ekonomisinin canlanmasının en önemli faktörü olan üretimin Türkiye’de uzun süre ihmal edildiğini anlatarak, 3 Kasım’dan sonra Ak Parti olarak bir yatırım, üretim ve ihracat seferberliği başlattıklarını bildirdi. Hükümetin, ekonomik ve sosyal meseleleri çözme çalışmalarının 4 aydır devam ettiğini belirten Bakan Coşkun, “Gelir dağılımı çok yozlaşmıştır. Devlet hantal bir yapıya sahip, ülke borç batağı içinde... Bütün bunlar ise bütçe açıklarını oluşturmuştur. Bugün iç ve dış borçlarımız fevkalade önemli bir yük olarak kucağımızda durmaktadır. Ülkemizin imkanları bütün sorunları çözmeye yeterlidir. İnşallah önümüzdeki günlerde yeni kaynak paketlerimizi açıklayacağız. Sanayiciyi teşvik eden tedbirlerde getireceğiz. Sanayiyi teşvik etmemiz, üretimi hızlandırmamız, sizleri yatırımlara yönlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

SARS avantaj olabilir

Çevre Bakanı Kürşad Tüzmen ise konuşmasında, Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyon ihracatının her zaman arttığını, ancak SARS virüsü unsurunun da Türkiye için avantaj haline gelebileceğini söyledi. Uzakdoğu’daki SARS virüsü nedeniyle Dünya ülkelerinin butik siparişlerini iptal ettiğini belirten Tüzmen, “Bu sadece tekstille kalmayacaktır, iptaller diğer ürünlerde de görülecektir. Önemli olan bizim kaliteli üretim yapmamız ve ülkelere ürünlerimizi iyi bir şekilde tanıtabilmemizdir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-kaynak-paketi-yolda_3964.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!