Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Organize Sanayi Yatırımlarında Ytong Panel Tercih Ediliyor

Türkiye’de sayıları 350’yi bulan Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) son bir yılda 15 yeni OSB daha eklendi. Yatırımcılar inşaatlarında, hızlı tamamlanan ve yangın güvenliği sağlayan Ytong Panellerini tercih ediyor.

yapi.com.tr
Yeni Organize Sanayi Yatırımlarında Ytong Panel Tercih Ediliyor

Türk Ytong, kaliteli ürünleri ve sunduğu rasyonel çözümlerle, Türk ekonomisinin itici gücü KOBİ’lerin de yer aldığı yeni OSB yatırımlarında öne çıkıyor. Fabrika inşaatlarının hızla tamamlanmasını sağlayan, ısı yalıtımı ve yanmazlık özellikleriyle öne çıkan Ytong Panel ürünleri yeni OSB yatırımlarında sıklıkla tercih ediliyor.

Fabrika yangınlarına son

Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, fabrika yangınlarının ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini, bu yangınlarda hem can kaybı hem de büyük maddi kayıplar meydana geldiğini belirterek, Türk Ytong’un ürettiği yanmaz özelliğe sahip panel ürünlerle, yangın riskini en aza indirerek, can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öztoprak, “Son yıllarda OSB’lerin sayısının hızla arttığını görüyoruz. Pandemi sebebiyle talep gören sektörlerde yeni yatırımlar yapılıyor. Fabrikalar ve farklı ölçekteki üretim tesislerinden çok sayıda talep alıyoruz. ASO 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi, 2. Başkent OSB, 3. Anadolu OSB ve Konya 5. OSB başta olmak üzere birçok Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden yatırımlarda yangın güveliği nedeniyle Ytong Paneller tercih ediliyor. Yatırımcı için ekonomi, hız ve güvenlik ön planda. Son yıllarda yaşanan yangınlar yatırımcıları yanıcı malzemelerden uzaklaştırdı. Biz Ytong olarak, A1 sınıfı yanmaz çatı, duvar ve döşeme panellerimizle sanayi tesisleri ve lojistik yapıları gibi büyük ölçekli binalarda yangının ilerlemesini ve yayılmasını önleyen, güvenli duvar ve çatı çözümleri sağlıyoruz. Boyu 6 metreye ulaşan Ytong Paneller ile kısa sürede çok büyük alanlar kapatılabiliyor, bu da işçilik ve zamandan tasarruf demek. Hız nedeniyle sadece yeni inşaatlarda değil mevcut yapıya yapılan eklentilerde de Ytong Paneller tercih ediliyor” dedi.

Yangına dayanıklı yatırımlar özendirilmeli, OSB yönetimleri destek vermeli

Türkiye’de fabrikaların sigortalanmasının zorunlu olmadığına dikkat çeken Öztoprak, üretim üssü konumundaki Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerini bu konudaki çalışmalara destek vermeye davet etti. Risklerin ortadan kaldırılması için OSB yönetimlerinin, sigorta şirketlerinin ve yapı sektörünün etkin bir işbirliği içinde olmasının önemine değinerek şöyle devam etti: “Avrupa ülkelerindeki gibi sigorta zorunluluğu getirilebilir. Böylece endüstriyel tesislerde alınması gereken önlemler kontrol edilebilir. Yangın riski ve muhtemel hasarların, kayıpların önüne geçilebilir. Yanan fabrikaların çatı ve cephelerinde yanıcı özelliğe sahip yapı ve yalıtım malzemeleri kullanıldığını görüyoruz. Kolay yanıcılık sınıfına sahip bu malzemeler, yangınların kısa sürede yayılarak tüm tesisi etkisi altına almasına, hatta çevre yapılara sıçramasına neden oluyor. Oysaki yapıların “yangına dayanıklı” yanmaz yapı malzemeleri ile tasarlanması, inşa edilmesi ve olası bir yangın durumunda bütünlüğünü koruyarak, alevlerin ve dumanın yayılmasını önleyen nitelikte olması gerekiyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-organize-sanayi-yatirimlarinda-ytong-panel-tercih-ediliyor_185365.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!