Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Sarayburnu Limanı Kruvaziyer Gemileri Bekliyor

Uzun mesafeli turistik seyahatlerde kullanılan kruvaziyer gemilerin yanaşması için yapılan Sarayburnu Limanı inşaatı tamamlandı. Yeni liman, yaz sezonuyla misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Zaman Gazetesi
Yeni Sarayburnu Limanı Kruvaziyer Gemileri Bekliyor

Uzun mesafeli turistik seyahatlerde kullanılan kruvaziyer gemilerin yanaşması için yapılan Sarayburnu Limanı inşaatı tamamlandı. Yeni liman, yaz sezonuyla misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Bugüne kadar İstanbul'a gelen kruvaziyer gemilerin bağlandığı Salıpazarı ve Karaköy limanlarına Sarayburnu Limanı da eklendi. Mayıs ayından itibaren yaz sezonu bitene kadar mevcut iki limanın karşılayamadığı turist gemileri, Sarayburnu Limanı'nda demirleyecek. Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Küçük, "Son yıllarda Türkiye'ye gelen kruvaziyer gemilerdeki artış nedeniyle mevcut limanlar ihtiyacı karşılayamıyordu. Sarayburnu Limanı bu ihtiyacı önemli ölçüde karşılayacaktır." dedi.

Türkiye, turizm açısından Akdeniz ülkeleri arasında İspanya, İtalya ve Yunanistan'ın ardından 4. sırada yer alıyor. İstanbul'u ziyaret etmek isteyen turistlerin bir bölümü şehre kruvaziyer gemilerle geliyor. Son iki yılda İstanbul limanlarına 710 kruvaziyer geldi. Bu dev gemiler bu süre içerisinde toplam 955 bin 198 turisti İstanbul'a taşıdı. Kruvaziyer turizminin artmasıyla ihtiyaca tam olarak cevap vermeyen iki limana destek olarak 3 liman daha yapılması planlanmıştı. Ancak 3 limandan sadece Sarayburnu'na rıhtım inşa edildi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Küçük, ortalama her gün 7 kruvaziyer geminin İstanbul limanlarına yanaştığını dile getirerek, her geçen gün gemi sayısının arttığına dikkat çekti. Sarayburnu Limanı'nın ihtiyacı rahatlıkla karşılayabileceğini dile getiren Küçük, gemilerin yanaşmasına her yönden hazır olduğunu söyledi. Küçük, hazırlama sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını kaydetti. Yaz sezonunun açılış tarihi olan mayıs ayını beklediklerini söyleyen Küçük, krize rağmen geçtiğimiz seneki kruvaziyer gemi ve turist sayısını yakalayacaklarını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-sarayburnu-limani-kruvaziyer-gemileri-bekliyor_68452.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!