Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Stadyuma Üç Yılda Sadece Beton Döküldü

Kaynak yetersizliği ve plansızlık nedeniyle kördüğüm halini alan kamu ihalelerine bir yenisi eklendi. 2020’de “Yenisi yapılacak” denilerek yıkılan Edirne Ergene Şehir Stadı için Mayıs 2024 itibarıyla yalnızca beton dökülebildi.

yapi.com.tr
Yeni Stadyuma Üç Yılda Sadece Beton Döküldü

“Yenisi yapılacak” denilerek yıkılan Edirne Ergene Şehir Stadı, aradan geçen üç buçuk yıla karşın hâlâ tamamlanamadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca, sorumluluğu Edirne İli Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredilen yeni stat için yalnızca beton dökülebildiği öğrenildi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Ergene Şehir Stadı, 2020’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayıyla yenilenmek üzere yıkıldı. Stadyumun inşaatı için yapılan ihaleler enflasyon, Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve derinleşen ekonomik kriz nedeniyle sonuçsuz kaldı.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, yıkık stadı yerinde inceledi. 2020 yılında yıkılan stadın yerinde Mayıs 2024 itibarıyla yeller estiğini kaydeden Yazgan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İktidarın yanlış ekonomik politikaları ve plansız uygulamaları, bir ilçenin statsız kalmasına neden oldu. Konuyu Kasım 2023’te TBMM gündemine taşıdım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a stadın ne zaman tamamlanacağını sordum. Ancak Bakan Bak, soru önergeme yanıt vermedi. Gerekçesi ortaya çıktı. Meğer ne zaman biteceğini Bakan da bilmiyormuş.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-stadyuma-uc-yilda-sadece-beton-dokuldu_204853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!