Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Yapılar Tapu Harcına Tabi

Kentsel dönüşüm kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

yapi.com.tr
Yeni Yapılar Tapu Harcına Tabi

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenleme kapsamında yapılan bir projeden ev alındığında tapu harcı ödenmeyecek. Emlak Kulisi’nde yer alan habere göre; daha önce tapu harcı mülkün yüzde 4'ü kadar ödeniyordu, bunun yüzde 2'sini alıcı yüzde 2'sini satıcı ödüyordu. Yapılan değişikliğe göre, artık kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak.


Yeni yapılar için harç ödenecek
Yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor. Satışta, tapu harcının önce ödenmesi, daha sonra ise dava açılarak yasal faiziyle geri alınması mümkün oluyor.  Müteahhide ve vatandaşa zaman kaybettiren bu sorunun çözülmesi için konunun yargıya taşınması bekleniyor. Hazine’nin yüksek tutarda faiz, mahkeme masrafı ve avukatlık vekalet ücreti ödemesinin önlenmesi bakımından, 775 sayılı Kanunun 33. Maddesinde de 6306 sayılı Kanunda yapılan değişiklikle aynı mahiyette bir değişiklik yapılması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu alanlarda yapılan bağımsız bölümlerden müteahhide kalanların üçüncü kişilere satışının ilk satış olarak değerlendirilemeyeceği ve bu satışların 775 ve 6306 sayılı Kanun kapsamına girmediği, bu nedenle tapu harcına tabi olduğunu açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-yapilar-tapu-harcina-tabi_170309.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!