Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Yasayla Bağımsız Yapı Denetimi Biter

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Sekreteri Melih Yalçın, aralarında İzmir’in de bulunduğu 19 ilde uygulanan Yapı Denetim Yasası’nın yılbaşından itibaren tüm Türkiye’ye yayılacağını hatırlattı.

Milliyet Ege
1 Yeni Yasayla Bağımsız Yapı Denetimi Biter

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Sekreteri Melih Yalçın, aralarında İzmir’in de bulunduğu 19 ilde uygulanan Yapı Denetim Yasası’nın yılbaşından itibaren tüm Türkiye’ye yayılacağını hatırlattı. “Bu yasa deprem riskini azaltmaktan çok, haksız rekabet yaratacak” dedi. İnşaat mühendisleri, mimarlar ve makine mühendisleri olarak yeni sistemle ilgili kaygı duyduklarını söyleyen Yalçın, yasa hazırlanırken ilgili taraflardan yeterince görüş alınmadığını savundu.

Türkiye nüfusunun yüzde 98’inin deprem tehdidi altında bulunduğuna ve konutların yüzde 67’sinin kaçak ya da ruhsatsız olduğuna dikkat çeken Melih Yalçın, “Bina stokunun yüzde 40’ı oturulabilir durumda değil” diye konuştu. Bu kapsama kamu binalarının da girdiğini belirten Yalçın, yeni düzenlemeyle bunların denetim dışı kaldığını kaydetti.

Haksız rekabet yaratır

Melih Yalçın şöyle devam etti: “Denetçilik belgelerinin geçerli olduğu sürede meslek içi eğitimler 2006-2007’de hayata geçirilmiş ama devamı getirilmemiştir. Yasada bu eğitimler hüküm altına alınmamıştır. Yapı ve mesleki sorumluluk sigortaları da uygulamaya geçirilmemiştir. Yasaya göre denetim kuruluşlarının yapı sahiplerince belirlenmesi gerekirken, uygulamada müteahhitler öne çıkmakta, bu durum haksız rekabet yaratmakta, bağımsız denetimin koşulları en başta yok olmaktadır.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-yasayla-bagimsiz-yapi-denetimi-biter_83782.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • OLMAYAN, YAPILMAYAN ŞEY NASIL BİTER. ELK. MÜH. ELİNE 500.-TL TUTUŞTURUYORSUNUZ ADI YAPI DENETİM OLUYOR. DEMİR DÖŞENDİKTEN, BETON DÖKÜLDÜKTEN SONRA NUMUNE ALINIYOR. YAPI DENETİMİN YAPILAMADIĞINI, YAPMADIĞIMIZI, EVRAK DÜZENLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPILMADIĞINI SÖYL. DAHA GERÇEKÇİ OLUR. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!