Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yeni Yuvamızı Brad Pitt Yapacak

Hollywood’un ünlü aktörlerinden Brad Pitt’in katkılarıyla tasarım yapan Amerikalı Graft Grup, Türkiye’de proje geliştirmek için Sedeko Mimari’yle işbirliği anlaşması imzaladı.

Hürriyet Emlak/Ayşegül Akyarlı Güven



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\haber\51640.jpg" align="left" hspace=5 vspace=5>Hollywood’un ünlü aktörlerinden Brad Pitt’in katkılarıyla tasarım yapan Amerikalı Graft Grup, Türkiye’de proje geliştirmek için Sedeko Mimari’yle işbirliği anlaşması imzaladı. Graft ve Sedeko, Brad Pitt’in katkılarıyla Türkiye için özel tasarlanacak olan projeleri şimdi, Türkiye’de uygulamak için gayrimenkul şirketleriyle masaya oturmaya hazırlanıyor. Sedeko Mimarlık’ın sahibi Mimar Sevinç Ormancı, "Konut başta olmak üzere alışveriş merkezi, plaza, otele gibi bir çok projeden ilkini en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Bugüne kadar rol aldığı Dövüş Kulübü, Tibet’te 7 yıl, Oceans Eleven, Troy gibi bir çok filmle Hollywood’un en ünlü aktörleri arasına girmeyi başaran Brad Pitt’in tasarım desteği verdiği mimarlık kuruluşu Graft Grup, rotasını Türkiye’ye çevirdi. Sedeko Mimarlık’la anlaşma imzalayan Graft Grup, Brad Pitt’in katkılarıyla özel olarak tasarlanacak olan mimari projeleri şimdi Türkiye’de uygulamaya hazırlanıyor. Sedeko Mimarlık’ın sahibi Mimar Sevinç Ormancı, bu yeni ortaklığın ardından proje gerçekleştirmek için Türk inşaat şirketleriyle görüşmelere başladıklarını söyleyerek, "Konuttan alışveriş merkezine, plazadan otele kadar her türlü projeye açığız. Brad Pitt ve Graft Grup ,Türkiye’de gerçekleştirilecek projelerden ilkini en kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyor" dedi.

Koşulu Doğaya Saygı

Graft ve Brad Pitt’in Türkiye’de uygulamaya konulacak projede ortak hareket edecekleri firmanın doğaya saygılı, Zen çizgisinde yapılar tasarlanması konusunda da tam destek verme şartı aradığını söyleyen Ormancı, Pitt ve Graft’ın aradığı ortağı bulması durumunda Türkiye de İngiltere ve Amerika’dan sonra Brad Pitt imzalı projelerin yükseldiği ülkeler arasına gireceğini vurguladı.

Projenin ve birlikte çalışılacak firmanın kararlaştırılmasının ardından Brad Pitt’in bir süre için Türkiye’ye gelebileceğine de dikkat çeken Ormancı, "Aktör olmasaydım mimar olmak isterdim diyen Pitt, bu çalışmaları sadece hobi olarak gerçekleştiriyor. Katkıda bulunduğu projeler, Graft Grup aracılığıyla hayata geçiriliyor. Ortaklığımızı ise doğru zaman, doğru yer ve doğru ruh olarak açıklanabilir" dedi.

Tasarıma olan merakı eski eşi oyuncu Jennifer Anniston’a çizdiği özel nişan yüzüğüyle gündeme gelen Brad Pitt ilk kez, Los Angeles’taki 10 milyon dolarlık evinin restorasyonu sırasında mimarlığa merak sardı. Böylece kendi evinin restorasyonunda ortak çalıştığı dünyaca ünlü mimar Frank Gehry’den bilgisayarda 3 boyutlu tasarım konusunda dersler almaya başladı. Geçtiğimiz yıldan itibaren de geliştirdiği projeleri Graft Grup ile birlikte hayata geçiriyor. Pitt, 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren firmaya, tasarım konusunda destek veriyor.

700 Milyon Dolarlık


Brad Pitt’in gerçekleştirdiği projeler arasında California Palm Springs’de yapımına başlanan W Hotel öne çıkıyor. Pitt Graft Gruba destek verdiği, 60 milyon dolarlık bu projenin yanısıra, bir restorant ve ünlü bir iş adamının penthouse’unun da tasarımını yürütüyor. Ünlü aktör ayrıca, tasarım dersleri aldığı hocası Mimar Gehry’nin İngiltere’de üstlendiği 250 milyon Pound’luk Hove Seafront Projesi’nde de tasarımcılık yapıyor. New Orleans’ta düzenlenenmimarlım yarışmasında dereceye giren Pitt’in bugüne kadar katkıda bulunduğu projelerin bedeli 700 milyon doları aşıyor.

Tasarladığı Projelerde Kendine De Ev Ayırıyor

İngiltere’nin Brighton’dan sonra en gözde tatil kentlerinden olan Hove’da gerçekleştirdiği Seafront Projesi’nde çok katlı plaza tasarımı gerçekleştiren Pitt’in, bu plazalarda yer alan penthouse dairelerden birini de kendisine ayırdı. Film kariyerine başlamadan önce Missouri Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi gören Pitt’in, İstanbul’da gerçekleştirilecek projelerden kendine de bir ev ayırması bekleniyor.

Pitt’in Doğaya Saygılı Binaları

Mevsimlerin değişmesiyle birlikte etkisini giderek daha fazla hissettiren küresel ısınmaya karşı doğaya saygılı yapılara yönelen Brad Pitt’in bu uygulamayı en fazla yansıttığı proje Graft Grup’la gerçekleştirdiği W Hotel oluyor. 200 dönümlük alan üzerinde gerçekleştirilen projenin dış kaplaması bile yeşilliklerden oluşuyor. İçinde bir de golf sahası barındıran 60 milyon dolarlık projede büyük bir spa ve açık hava sineması da yer alıyor.

Trumph ve Betty Midler’ın Mimarlarıyla da Anlaştı

Brad Pitt’in alaşmalı olduğu Graft Grup’la ortaklığa giden Yüksek Mimar Sevinç Ormancı’nın yurtdışı anlaşmaları bununla da sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz aylarda Bette Midler’ın mimarı Frederic Fisher & Partners ile Türkiye’de proje gerçekleştirmek konusunda işbirliği anlaşması imzalayan Ormancı ayrıca, Malezya’daki Petronas Tower binasının mimarı Cesar Pelli, Post Modern’in kurucularından Donald Trump’ın mimarı Alan Ritchie, Q. Philip Johnson ve projelerinde güneş ışığından faydalanan Berlin Metrosu mimarlarından Oliver Collignon ile de beraber projeler üretmek için çalışmalar yapıyor. Nurol, Uzelin Emlak Bankası gibi firmalarla proje gerçekleştiren Ormancı tasarımlarında yarı değerli taşlara da yer veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yeni-yuvamizi-brad-pitt-yapacak_51640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!