Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yenimahalle’de Değişim Başladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın görevi devralmasının üzerinden henüz 3 ay geçmemesine karşın Yenimahalle’nin dört bir yanında başlatılan çalışmalar, ilçede yaşanan değişimi gösteriyor. Belediye Demetevler’de yaşanan iskân sorununu çözdü. İlçede bulunan parklar yaza hazır hale getirildi ve yeni parklar için ihale yapıldı.

Cumhuriyet ANKARA
Yenimahalle’de Değişim Başladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın görevi devralmasının üzerinden henüz 3 ay geçmemesine karşın Yenimahalle’nin dört bir yanında başlatılan çalışmalar, ilçede yaşanan değişimi gösteriyor. Belediye Demetevler’de yaşanan iskân sorununu çözdü. İlçede bulunan parklar yaza hazır hale getirildi ve yeni parklar için ihale yapıldı. İlçede okullar kapanır kapanmaz başlatılan yol bakım ve onarım çalışmaları hızla sürerken, Çayyolu ve Batıkent’e belediye hizmet binası yapımına ilişkin çalışmalara da başlandı.

Yenimahalle’de yapılan çalışmalar özetle şöyle:

* Demetevler’in iskân sorunu çözüldü: İlçede imarı, kadastrosu ve parseli olan fakat tarla tapusu görünen binalara iskân tapusu verilmesine yönelik yapılan çalışma kapsamında binlerce kişi iskân tapusunu çok düşük bedelle edinme imkanına kavuştu. Böylece yıldırdır iskân tapusuna sahip olmayan 15 bin aile Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmasıyla tapularını düşük bedellerle aldı. Belediye, Karşıyaka’da yaşanan iskân sorununun da 2 ay içinde çözülmesini hedefliyor.

* Park çalışmaları yapıldı: İlçe genelindeki parkların tamamı yaza hazır hale getirildi. Dodurga Türkkonut, Çayyolu Konutkent Mahallesi Müjdeevler ve Batıkent Kardelen Mahallesi parklarının ise yapımına başlandı. Yıllardır kaderine terk edilen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Parkı içinde onarım ve yenileme çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda, park rulo çim sistemiyle yeşillendirildi. Parka yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapıldı. Bombalı saldırı sonucu yitirdiğimiz Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın en sevdiği “Katalpa” ağaçları dikildi. Çayyolu ve Batıkent’in yeni gelişen bölgelerine yapılacak yeni parkların 2 ay içerisinde hizmete açılması amaçlanıyor.

* Çayyolu ve Batıkent’e hizmet binaları açılacak: Çayyolu Yenimahalle Belediyesi’nin yeni hizmet binaları yapımına başlandı. Hizmet binalarının faaliyete geçmesiyle Çayyolu ve Batıkent’te yaşayan yurttaşlar nikâh, cenaze ve temel belediye hizmetlerinden ilçe merkezine gelmeden kendi semtlerinde faydalanabilecek. Hizmet binalarında demokratik kitle örgütlerine de yer ayrılacak. Hizmet binasında yurttaşlar için sergi ve toplantı salonları da bulunacak. Çayyolu’ndaki hizmet binasının 2 ay içinde açılması hedefleniyor. Batıkent’e yapılacak hizmet binası ise henüz plan aşamasında bulunuyor.

* Yol bakım ve asfalt çalışmaları sürüyor: Okullar kapanır kapanmaz başlatılan yolların asfaltlanması, bakım ve onarım çalışmaları hızla sürüyor. Yenimahalle’nin tüm bölgelerde yapılan asfalt çalışmaları kapsamında 64 mahalleden oluşan ilçenin 34 mahallesinde asfalt çalışmaları tamamlandı. Geri kalan 30 mahallenin ise temmuz ayı sonu itibarıyla tamamlanması planlanıyor. Asfalt çalışmaları kapsamında bazı toprak yollar da asfaltla yeni yollara dönüştürülüyor.

* İlçeye 10 bin fidan dikildi: Yenimahalle’nin başta Çayyolu olmak üzere dört bir yanında yeşil dokunun artırılması için çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda ilçe geneline 10 bin fidan dikildi. İlçede yer alan parkların çimenlik alanları ve yeşil dokusu ise bakımdan geçirildi.

* Köylere çağdaş hizmeler götürülüyor: İlçe sınırları içinde yer alan 14 köyün çağdaş belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi için çalışmalar yapıldı. Köylerin altyapı sıkıntıları giderilirken, her köye bir çocuk parkı yapılacak. Köylerin muhtarlık binaları da Yenimahalle Belediyesi tarafından inşa edilecek.

* Okulların eksiklikleri gideriliyor: İlçe sınırlarında yer alan tüm ilköğretim ve ortaöğretim okullarının temel eksiklikleri belediye tarafından belirleniyor. 2009-2010 eğitim-öğretim yılı öncesinde okullarda yapılması gereken boya, onarım ve bakım çalışmaları belediye ekipleri tarafından yapılacak.

* Çayyolu’na meydan: Yenimahalle’nin Çayyolu semtine 20 bin metrekare büyüklüğündeki bir alan meydan haline getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Yapılacak meydanda kafeler, 2 bin kişilik amfi tiyatro yer alacak. Meydan araç trafiğine kapalı olacak.

* Öğrencilere 45 bin kitap: İlçe sınırları içinde yer alan 76 okulda okuyan öğrencilere yaz tatilinde okumaları için toplam 45 bin kitap dağıtıldı.



Batıkent’e sanayi üniversitesi

Batıkent’te büyük bir alana sanayi üniversite kurulması için görüşmeler yaptıklarını kaydeden Yaşar, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in gerekli imar değişikliğini yapması halinde Yenimahalle Belediyesi olarak üstlerine düşen her şeyi yapacaklarını kaydetti. Söz konusu alana bir sanayi üniversitesi kurulmasının Batıkent’i canlandıracak bir girişim olacağına işaret eden Yaşar, Anakent’in de buna inanması ve bu yönde çalışması gerektiğini söyledi. Yaşar Batıkent’i otel olmaktan çıkaracak bir proje olan üniversitenin bölge için çok önemli olduğunu kaydetti.

Yenimahalle Belediyesi’ni toplam 133 trilyon borçla devraldığını belirten Yaşar, belediye borçlu olduğu için herhangi bir yatırım yapamam bahanesini kullanmadığını belirterek, “Hem yatırımlarımıza devam ediyoruz, hem de borçlarımızı tıkır tıkır ödüyoruz” dedi.

Kaldırımsız bir tane sokak kalmayacak

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin bütçesini gözden geçirerek ve kaynakları doğru kullanarak ilçedeki temel sorunlara eğilmeye çalıştıklarını kaydetti. Demetevler’deki iskân sorununun belediye için ekonomik kayıp oluşturmasına karşın 15 bine yakın ailenin yararına olduğunu belirten Yaşar, “Yurttaşlar şimdi ellerindeki tapuyla teminat karşılığı kredi alabiliyor, ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar” dedi. Çayyolu ve Batıkent ağırlıklı olmak üzere 30 bin metrekare bordur taşı ve yaya kaldırımı ihalesi yaptıklarını kaydeden Yaşar, Batıkent ve Çayyolu’nda kaldırımsız sokak kalmayacağını dile getirdi. Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nı Kışlalı’ya layık bir park haline getirdiklerini anlatan Yaşar, “Bu bizim görevimizdir. Ahmet Taner Kışlalı bir demokrasi şehididir. Bu nedenle bu parka özen gösterdik” dedi.

‘Ankara Sanat Tiyatrosu ile anlaştık’

Yenimahalle Belediyesi’nin binasında bulunan tiyatro için Ankara Sanat Tiyatrosu’yla (AST) anlaştıklarını ve AST’nin çeşitli oyunları Yenimahalle’deti tiyatroda oynacağını belirten Yaşar, “Tiyatro salonu her gün dolup taşıyor” dedi. Çayyolu’nun yeni bir belediye hizmet binasına kavuşacağını belirten Yaşar, şunları dile getirdi:

“Çayyolu’nda oturan yurttaşlarımız, Yenimahalle’ye gelmek zorunda kalmayacak. Çayyolu’nda emeklilerimiz rahatlıkla oturup dinlenecebilecekleri bir lokale kavuşacak. 4 bin metrekarelik alanda Çayyolu’na yeni hizmet binası iki ay içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Belediyede vatandaşın işini bekletmiyoruz. Ne imarda, ne ruhsatta, ne de diğer birimlerinde... Vatandaşa ‘Gel, git’ yok. Hakkıysa ve yasalsa belediyeye geliyor ve işini hallediyor. Bürokrası bu anlamda azaltıldı.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/yenimahallede-degisim-basladi_70218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!