Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yerebatan Sarnıcı Aydınlatma Çalışmaları

TEPTA Aydınlatma Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Danacıoğlu, firmanın Yerebatan Sarnıcı restorasyon çalışmaları sürecine dahil oluşunu anlattı…

Yerebatan Sarnıcı Aydınlatma Çalışmaları

TEPTA AydınlatmaİBB Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından 2017 yılında başlanan ve restorasyonu tamamlanarak 23 Temmuz tarihinde yeniden ziyarete açılan, 1500 yıllık tarihi ile dünyanın en önemli kültürel miraslarından biri olan Yerebatan Sarnıcı'nı aydınlattı. Projenin liderliğini üstlenen Genel Md. Yrd. Tuncay Danacıoğlu'nun sürece dair görüşlerini aktardı:

9 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşen bir telefon görüşmesinde Doğu Kaptan, proje ile ilgili olarak Adriano Caputo tarafından yapılan aydınlatma tasarımı projesini anlattı ve bu süreçte gerçekleştirilen demo sonucunda hayal ettikleri ışık etkilerini alamadıklarını belirtip, “A. Caputo tarafından hazırlanan projeye uygun olarak talepleri karşılayan ürünlerle bir demo çalışması yapılabilir mi?” diye sordu.

TEPTA Aydınlatma, Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Danacıoğlu

Aldığım bu bilgilerle birlikte projeyi arkadaşlarımla paylaştım ve teknik taleplere uygun olan ürün çalışmasını başlattık. İlk toplantıdan 8 gün sonra, aydınlatma ve otomasyon demosunu gerçekleştirdik. Belediye yetkililerinin, mimari grup Atelye 70 ekibinin ve A. Caputo’nun katılımıyla gerçekleşen bu ilk demoda, 4’er metrelik yürüyüş platformu altında ve 20 sütunda talep edilen ışık etkisini % 95 oranında sağlayan değerlerde ürün tipleri ile özellikle sütun aydınlatmalarında ziyaretçilerin bugün gördükleri aydınlık seviyelerine en yakın değerleri sağladık. Ürün tipleri, geliştirmesi ve montaj detayları ile ilgili onayları ilk demoda alarak sunumumuzu başarıyla tamamladık.

Daha sonra geliştirdiğimiz bazı montaj detayları, yürüyüş platformu altında mavi renkten turkuvaz renge dönen ve tavana yönlendirilerek kullanılan siyah amber renginde özel renkte hazırlanan aydınlatma ürünleri ile ikinci bir demo çalışması yaptık. Bu demo çalışması sonunda, sarnıçta bugün kullanılan nihai ürün kararları alındı.

Ağustos 2021 ile Şubat 2022 arasında ürün teknik detayları, ışık senaryoları üzerine birçok toplantı, saha ziyareti ve deneme gerçekleştirildi. Tüm bu sürecin sonunda, 21 Haziran 2022 akşam saatlerinde ürünlerin montajları tamamlanıp son kontroller yapılarak otomasyon testlerine başlandı.

22 Haziran sabahından itibaren Adriano Caputo ile TEPTA Aydınlatma ekibinden Erencan Danacıoğlu, Oğuzhan Köse, Emincan Şen ve otomasyon ekibimizden Tamer Emre otomasyon çalışmalarına başlayıp test senaryolarını oluşturdular. Uzun saatler süren çalışmalar ve testler sonucunda süreç tamamlanarak Yerebatan Sarnıcı, İBB Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmaları ile ziyarete açıldı.

1500 yıllık tarihi ile dünyanın en önemli kültürel miraslarından biri olan Yerebatan Sarnıcı’nın restorasyon projesinin parçası olmaktan gururluyum, öncelikle şirketim TEPTA Aydınlatma’ya ve bana inanan İBB Miras ekibine, Atelye 70 Planlama ve Tasarım Grubu’ndan Sayın Doğu Kaptan’a, çok büyük bir uyum içerisinde çalıştığım Aydınlatma Tasarımcısı Adriano Caputo’ya ve müteahhit Hera Yapı Sayın Ömer Karakuş’a teşekkür ederim.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yerebatan-sarnici-aydinlatma-calismalari_191631.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!